EU: Juncker nije govorio o Crnoj Gori

Odštetni zahtjev ruskog CEAK-a iznosi 30 posto bruto domaćeg proizvoda Crne Gore (EPA)

Predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker nije davao intervju za španski nedjeljnik “El Nuevo Lunes”, saopštila je Delegacija EU u Podgorici.

“Gospodin Juncker nije davao nikakve izjave o Kombinatu aluminijuma Podgorica (KAP), niti je davao bilo kakve izjave vezane za Crnu Goru u skorije vrijeme. Tekst objavljen u dnevnom listu “Dan” sadrži netačne informacije”, navodi se u saopštenju.

Prethodno je podgorički dnevnik Dan javio da je predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker upozorio Crnu Goru na rizik od bankrotstva u slučaju da izgubi arbitražu u vezi Kombinata aluminijuma Podgorica protiv ruskog CEAK-a, čiji je odštetni zahtjev blizu milijardu eura, i pozvao crnogorsku Vladu da se dogovori i nađe održivo rješenje.

Objavljeno je kako je u izjavi španskom listu Nuevo lunes, koju prenosi podgorički dnevnik Dan, kazao da je takav prijedlog u vezi s KAP-om i Crnom Gorom usvojio Evropski parlament.

“Poslovni izvori sugeriraju da KAP nije izoliran slučaj, već da je slična situacija i s holandskim MNS-om, koji je upravljao Željezarom”, prenijela je agencija Tanjug.

Izvor: Agencije