Trijumf Njemačke nad Ukrajinom 2:0

Ukrajina je otkrila defanzivne slabosti Njemačke (EPA)

Njemačka je u posljednjoj današnjoj utakmici na Evropskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj savladala reprezentaciju Ukrajine 2:0 na stadionu Pierre Mauroy u Lilleu 

Prvi gol za popularni “Elf“ u 19. minuti je postigao Shkodran Mustafi, odbrambeni igrač španske Valencije.

Toni Kroos je idealno ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, a najviši u skoku je bio Mustafi, koji je glavom s pet metara poslao loptu u mrežu.

U sudijskoj nadoknadi, Bastian Schweinsteiger zatresao je mrežu ukrajinskog tima drugi put.

Nakon ukrajinskog kornera, loptu je na lijevoj strani njemačkog napada uzeo Oezil, odlično uposlivši Schweinsteigera koji je tek ušao s klupe.

Ukrajina nije bila bezopasna i njemački golman Manuel Neuer je nekoliko puta morao dobro reagirati da bi spasio svoj gol.

U drugom poluvremenu je Njemačka pojačala tempo i imala je nekoliko prilika da poveća vodstvo. Ukrajina je pokazala da Njemačka ima ranjivu odbranu i da će na tom segmentu igre u nastavku takmičenja morati poraditi.

Pobjede Hrvatske i Poljske

Poljska je prethodno grupi C savladala Sjevernu Irsku rezultatom 1:0, a gol je u 51. minuti postigao Ajaxov Arkadiusz Milik.

Prvo poluvrijeme utakmice koja je odigrana na stadionu u Nici je proteklo bez velikih uzbuđenja.

Ipak, može se reći da je Poljska bila bliže zgoditku jer je imala dvije dobre šanse za gol. Prvu je u 31. minuti propustio Milik, a drugu u 38. Bartosz Kapustka, kada je golman Sjeverne Irske Michael McGovern odlično parirao.

U drugom poluvremenu je Poljska također bolje stajala na terenu, a nogometaši Sjeverne Irske nisu uspjeli nijednom ozbiljnije zaprijetiti golmanu Wojciechu Szczesnyju, koji kao pozajmljeni igrač Arsenala brani za italijansku Romu.

Izgledalo je kao da je Sjeverna Irska samo željela sačuvati svoj gol do kraja utakmice, ali to nije uspjela.

Prethodno je Hrvatska u grupi D savladala Tursku golom veznog igrača Luke Modrića u 41. minuti.

Modrić je naletio na odbijenu loptu iz šesnaesterca i s 25 metara desnom nogom iz voleja zatresao mrežu nespremnog golmana Babacana.

Izvor: Al Jazeera