Euroliga: Galatasaray savladao Zvezdu u Beogradu

Galatasaray je u Beogradu slavio sa 74:65, po četvrtinama 21:19, 12:16, 18:12, 23:18 (Tanjug)

Košarkaši Crvene zvezde pretrpjeli su u petak navečer treći uzastopni poraz u grupnoj Top 16 fazi Eurolige.

Predstavnika Srbije je u Beogradu savladao istanbulski Galatasaray sa 74:65, po četvrtinama 21:19, 12:16, 18:12, 23:18.

Najbolji strijelac ekipe iz Turske ekipe bio je Vladimir Micov sa 12 poena, jedan manje upisali su Martynas Pocius i Carlos Arroyo, dok je Justin Carter zabilježio 10 poen.

“Crveno-bele” predvodio je Boban Marjanović sa 18 poena i sedam skokova, a još je dvocifren bio Marcus Williams sa 12 poena.

Susret srpskog i turskog kluba proglašen je utakmicom visokog rizika, nakon što je u novembru, uoči meča dva tima u Istanbulu u grupnoj fazi elitnog takmičenja, ubijen navijač Marko Ivković.

Euroliga je zbog toga ranije odlučila zabraniti turskim navijačima dolazak u Beograd.

Cvijeće na grobu Ivkovića

Rukovodstvo beogradskog kluba, u saradnji s nadležnim organima, navodi da je preduzelo opsežne mjere sigurnosti kako bi meč protekao u najboljem redu.

Apel navijačima uputio je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i kapiteni timova, Luka Mitrović i Sinan Guller, kako se tragedija iz Istanbula nikad ne bi ponovila.

Predsjednik Galatasaraya Duygun Yarsuvat položio je cvijeće na grob Marka Ivkovića, navijača Crvene zvezde koji je ubijen 21. novembra u Istanbulu, u incidentu koji se desio za vrijeme košarkaške utakmice ova dva tima, ispred hale u kojoj je meč igran.

Na Novo bežanijsko groblje Yarsuvat je, u pratnji policijske pratnje, otišao zajedno s predsjednikom KK Crvena zvezda Nebojšom Čovićem i ambasadorom Turske u Beogradu Mehmetom Kemal Bozayem.

Izvor: Agencije