Evropska liga: Poraz Dinama, neredi u Plzenu, Rimu i Zurichu

BBB-ovci su napali malobrojne redare i policajce bacajući na njih baklje (Igor Kralj / Pixsell)

Zagrebački Dinamo doživio je prvi poraz u Evropskoj ligi ove sezone. Hrvatski predstavnik večeras je u Plzenu izgubio 1:2, u prvoj utakmice šesnaestine finala, pa će revanš dočekati u zaostatku od jednog pogotka. 

Dinamo je imao vodstvo, golom Danija Olma iz 41. minute, ali u nastavku Česi su preokrenuli pogocima Ludeka Pernice u 54. i 83. minuti.

Prije početka utakmice u Plzenu došlo je do sukoba između navijača Dinama „Bad Blue Boysa“ i češke policije ispred stadiona u kojemu je bilo i nekoliko ozlijeđenih navijača.

Dinamo je u Plzenu doživio prvi poraz u Evropskoj ligi ove sezone

Policija je oko dva sata prije početka susreta pred stadion dopratila oko 1.500 navijača Dinama, no samo njih 400-tinjak je imalo ulaznice pa je došlo do kraćeg sukoba.

Nezadovoljni zbog nepuštanja na stadion, BBB-ovci su napali malobrojne redare i policajce bacajući na njih baklje.

Kako je češkoj policiji vrlo brzo stiglo pojačanje, situacija se smirila nakon 15-ak minuta te je odlučeno kako će svi BBB-ovci ući na stadion kako bi policija imala situaciju pod kontrolom.

No, policija je zaprijetila da će, na najmanji znak nereda, isprazniti tribine.

U Rimu sijevali noževi

Do sukoba je došlo i uoči utakmice između Lazija i Seville, a prema posljednjim vijestima četvorica navijača završila su s ubodnim ranama, pri čemu je jedan teže ozlijeđen. Neredi na ulicama Rima započeli su još sinoć, a sukobi ultrasa nastavili su se i u četvrtak.

Prema pisanju talijanski medija sve je izgledalo kao ratno stanje. Najgore je bilo u srijedu kada je u sukobima sudjelovalo oko 40 huligana, a stradala su dvojica Španaca, te po jedan Amerikanac i Italijan koji su ubodeni nožem.

Do sukoba je došlo i u Zurichu gdje se večeras sastaju Zurich i Napoli.

Sve je započelo kada je skupina navijača švicarskog kluba ispred stadiona napravila zasjedu za pristalice Napolija. Srećom, sve se smirilo nakon intervencije policije.

Rezultati: BATE – Arsenal 1:0, Galatasaray – Benfica 1:2, Krasnodar – Bayer 0:0, Lazio- Sevilla 0:1, Olympiakos – Dinamo Kijev 2:2, Rapid – Inter 0:1, Rennes – Betis 3:3, Slavia – Genk 0:0, Celtic – Valencija 0:2, Club Brugge – Salzburg 2:1, Malmo – Chelsea 1:2, Plzen – Dinamo Zagreb 2:1, Šahtar – Eintracht 2:2, Sporting – Villarreal 0:1, Zurich – Napoli 1:3. U utorak: Fenerbahce – Zenit 1:0.

Revanši se igraju 20. i 21. februara.

Izvor: Agencije