Fernando Hierro novi selektor reprezentacije Španije

Julen Lopetegui, Španjolska
Julen Lopetegui smijenjen je uoči samog početka SP-a jer je dogovorio preuzimanje Real Madrida u tijeku obveza s reprezentacijom (EPA)

Bivši španjolski reprezentativac Fernando Hierro, sportski direktor reprezentacije, imenovan je novim izbornikom Španjolske nogometne reprezentacije umjesto Julena Lopeteguija, koji je smijenjen u srijedu, nakon što je u utorak objavio da preuzima klupu Real Madrida, objavio je Španjolski nogometni savez (RFEF).

“Fernando Hierro će obnašati ulogu izbornika španjolske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji”, navodi se RFEF u svom priopćenju, prenosi Hina.

Prvi čovek RFEF-a Luis Rubiales je rekao da je Hierru, bivšem kapetanu Real Madrida, dao prednost ispred izbornika mlade reprezentacije Alberta Seladesa.

Hierrovo trenersko iskustvo sastoji se od jedne godine na klupi Ovieda u drugoj španjolskoj ligi, a bio je i pomoćnik Carlo Ancelottiju u Realu.

Dosadašnji izbornik nogometne reprezentacije Španjolske Julen Lopetegui smijenjen je uoči samog početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji jer je dogovorio preuzimanje Real Madrida u tijeku obveza s nacionalnom selekcijom.

Novi ugovor potpisao prije 21 dan

Na izvanrednoj konferenciji za medije u Krasnodaru, bazi Španjolaca u Rusiji, objavljena je odluka da Lopetegui dobije otkaz i to samo dva dana prije susreta s Portugalom na Svjetskom prvenstvu.

Prvi čovjek Nogometnog saveza Španjolske, Luis Rubiales, takav potez povukao je ljutit zbog činjenice da je Lopetegui u ovom trenutku pristao na dolazak u Real, iako su ga igrači Andres Iniesta i Sergio Ramos pokušali odgovoriti, prenosi Tanjug.

Još zanimljivije je da je Lopetegi prije samo 21 dan potpisao novi ugovor do 2020. godine.

Europski prvak dogovorio je s njim suradnju nakon što je prije dvanaest dana Zinedine Zidane dao otkaz, iako je imao ugovor na još dvije godine.

Od kada je u ljeto 2016. Lopetegui preuzeo klupu reprezentacije, Španjolci nisu izgubili u 20 utakmica.

Ostvarili su 14 pobjeda, uz šest neodlučenih ishoda.

Izvor: Agencije