FIBA ukinula sankcije KK Bosna

U maju 2011. FIBA je izrekla sankcije klubu zbog dugovanja igraču Nikoli Vučurović (Al Jazeera)

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) je ukinula sankcije Košarkaškom klubu Bosna nakon gotovo šest godina. 

U maju 2011. godine FIBA je izrekla sankcije klubu zbog dugovanja igraču Nikoli Vučuroviću.

Nakon gotovo šest godina, danas je na adresu KK Bosna stigla i zvanična potvrda da su sankcije ukinute, a slučaj Vučurović riješen.

“Veliki trud svih nas u klubu se napokon isplatio. Uspjeli smo riješiti jedan od mnogih problema vezanih za KK Bosna i sada trebamo nastaviti dalje. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške naših navijača koji su nam pokazali da se vrijedi boriti i koliko nam svima Bosna znači“, rekao je direktor kluba Damir Krupalija.

Klub napravio velike pomake

„Posebnu zahvalnost dugujemo premijeru [Kantona Sarajevo Elmedinu] Konakoviću i ministru [kulture i sporta KS Mirvadu] Kuriću i našim partnerima koji su nam ukazali povjerenje i podržali nas kada je bilo najpotrebnije. Nadam se da će i drugi prepoznati naš rad i priključiti se ovom projektu kako bi svi zajedno vratili Bosnu u vrh bh. i regionalne košarke”, dodao je.

Predsjednik Upravnog odbora KK Bosna Almir Bradić se zahvalio svima te dodao da je klub napravio velike pomake.

“Klub je bio u drugoj ligi i pred gašenjem, a već ove sezone smo napravili velike pomake. Prvi smo na tabeli i radimo na ispunjavanju naših ciljeva. Publika se vraća u Skenderiju, a to je za nas najveća nagrada. Nadamo se da će Skenderija uvijek biti puna”, rekao je Bradić.

Izvor: Agencije