FIFA kaznila selekciju BiH, suspendirano Bilino polje

Reprezentacije BiH i Grčke su 9. junu odigrale 0:0 u Zenici (Reuters)

Disciplinska komisija Svjetske nogometne asocijacije izrekla je u četvrtak kazne za incidente koji su se dogodili nakon utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji između Bosne i Hercegovine i Grčke, odigrane 9. juna na zeničkom stadionu Bilino polje, prenosi agencija Fena.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je kažnjen sa 30.000 švicarskih franaka za propuste i lošu organizaciju meča s Grcima, a stadion u Zenici je suspendiran za jednu utakmicu.

Zbog propusta u organizaciji duela s Gibraltarom, bh. kuća nogometa mora platiti 26.500 franaka.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, koji se pokoškao s grčkim reprezentativcem Kostasom Manolasom, nije suspendiran, nego je kažnjen novčano.

Nogometaš italijanske Rome i napadač “Zmajeva” dobio je upozorenje i morat će platiti 2.500 švicarskih franaka.

Protiv Belgije u Sarajevu

Bh. selektor Mehmed Baždarević neće moći računati na Muhameda Bešića u duelu s Belgijancima.

Veznjak Evertona suspendiran je jednu utakmicu i kažnjen je sa 5.000 švicarskih franaka.

Stephane Gilli, doskorašnji trener u stručnom štabu “Zmajeva”, suspendiran je na šest mjeseci i kažnjen sa 3.000 švicarskih franaka.

Naredni meč kvalifikacija Bosna i Hercegovina kao domaćin igrat će protiv Belgije 7. oktobra i vjerovatno će taj meč biti igran na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu.

Zbog incidenata u Zenici, Manolas mora platiti 2.500 franaka, dok je grčki reprezentativac Ioannis Giannotas kažnjen opomenom.

Izvor: Agencije