FIFA suspendirala Nigeriju zbog političara

Suspenzija je uslijedila nekoliko dana nakon službenog upozorenja FIFA-e (EPA)

Međunarodni nogometni savez suspendirao je Nigeriju zbog uplitanja tamošnjeg predsjednika države u rad nacionalnog saveza.

FIFA je NFF-u poslala pismo u kojem je izrazila zabrinutost zbog ponašanja predsjednika Jonathana Goodlucka, koji je odlučio upravljati savezom.

“Kao rezultat ove odluke niti jedna momčad iz Nigerije – kako reprezentacije, tako i klubovi – ne može igrati bilo kakve međunarodne utakmice. Tijekom suspenzije NFF ne može imati svoje predstavnike u regionalnim, kontinentalnim ili međunarodnim natjecanjima, uključujući klupske i prijateljske utakmice”, objavila je FIFA.

Bez uplitanja politike

Suspenzija je uslijedila nekoliko dana nakon službenog upozorenja, zbog toga što je nigerijski sud smijenio čelnike NFF-a, a Vlada zadužila svog administratora za nogomet u toj afričkoj državi.

Nakon odluke FIFA-e Nigerija neće imati predstavnika na prvom idućem natjecanju, Svjetskom prvenstvu za djevojke do 20 godina, koje je na programu od 5. do 24. kolovoza.

Iz FIFA-e su dodali kako će suspenzija biti ukinuta kada legalno izabrani izvršni odbor, opća skupština i administracija NFF-a budu mogli raditi bez uplitanja vlasti.

Izvor: Agencije