Filippo Inzaghi ponosan što je preuzeo Milan

Inzaghi: Dat ću sve za ovaj dres, s posvećenošću, strašću i odlučnošću, kao što sam uvijek radio na terenu kao igrač i kao trener omladinske akademije (EPA)

Novoimenovani trener nogometaša italijanskog Milana Filippo Inzaghi izjavio je kako je ponosan i počašćen što će sjediti na klupi trofejnog kluba za koji je s velikim uspjehom igrao 10 sezona, prenose agencije.

Kod navijača popularni “Pippo” u ponedjeljak navečer je na klupi sedmostrukog prvaka Evrope zamijenio holandskog stručnjaka Clarencea Seedorfa koji je otpušten zbog nezadovoljavajućih rezultata.

“Oduševljen sam, današnji dan je nezaboravan. Zahvaljujem predsjedniku [Silviju] Berlusconiju i svima u klubu za vjeru u mene i na ukazanoj šansi koju su mi ponudili”, kazao je Inzaghi za zvaničnu internetsku stranicu “Rossonera” nakon što je dobio novi angažman u klubu.

“Počašćen sam i ponosan da budem trener tima za koji sam igrao toliko godina, tima i kluba u kojem sam imao tolike nezaboravne trenutke. Dat ću sve za ovaj dres, s posvećenošću, strašću i odlučnošću, kao što sam uvijek radio na terenu kao igrač i kao trener u omladinskoj akademiji”, poručio je 40-godišnji Inzaghi, koji je trenersku karijeru počeo vodeći mlađe selekcije tima sa San Sira.

Brojni trofeji

Inzaghi je u julu 2012. godine završio igračku karijeru. Za Milan je odigrao ukupno 300 mečeva i dao 126 golova, a osvojio je po dvije titule u Ligi evropskih prvaka i italijanskom prvenstvu (Serie A), po dva evropska i italijanska Superkupa, italijanski Kup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Za reprezentaciju Italije odigrao je 57 utakmica i postigao 25 golova, a bio je član tima “Azzurra” koji je 2006. godine osvojio titulu svjetskog prvaka.

Prošle sezone Milan je u Seriji A osvojio osmo mjesto na tabeli i ostao bez plasmana u evropska takmičenja.

Izvor: Agencije