Film ‘La La Land’ dobio sedam Zlatnih globusa

Glavni glumci u filmu 'La La Land' Emma Stone i Ryan Gosling također su nagrađeni (AP)

Glazbena komedija La La Land velika je pobjednica na dodjeli Zlatnih globusa, manifestaciji koja je održana noćas u Los Angelesu.

Romansa između buduće glumice i glazbenika, La La Land bila je favorit večeri sa sedam nominacija.

Film je osvojio svih sedam nagrada za koje je nominiran, postavivši rekord u nagradama za jedan film.

Dobio je nagradu za najbolju komediju, najbolji scenarij, najboljeg redatelja, najbolju glazbu i najbolju originalnu pjesmu, a glavni glumci u filmu Emma Stone i Ryan Gosling, koji pjevaju i plešu na najprivlačnijim mjestima u Los Angelesu, također su nagrađeni.

Redatelj Damin Chazelle zahvalio je producentima što su “riskirali s filmom i vjerovali da postoji publika za takav film”.

Aaron Taylor-Johnson u Noćnim životinjama i Viola Davis u Fences, adaptaciji kazališne predstave, proglašeni su najboljim sporednim glumcima na filmu.

Utjecaj na dodjelu Oscara

Moonlight, film o mladom Afroamerikancu homoseksualcu koji raste pored majke ovisnice, osvojio je Globus za najbolju dramu, a Casey Affleck za najboljeg dramskog glumca u filmu Manchester by the Sea.

Francuski film Elle proglašen je najboljim filmom na stranom jeziku, a njegova glavna glumica Isabelle Huppert za najbolju glumicu.

Televizijski globusi pripali su serijama American Crime Story: The People vs O. J. Simpson, The Night Manager te The Crown.

Zlatni globusi tek nesigurno upućuju na dobitnike Oscara, ali pobjednici dobivaju priznanje koje može utjecati na glasanje za tu najugledniju nagradu sedme umjetnosti.

Izvor: Agencije