Film o slijetanju na Mjesec otvara Venecijanski filmski festival

Damien Chazelle je za svoj prethodni film dobio šest Oscara (EPA)

Film o sletanju na Mesec, First Man (Prvi čovek) Damiana Chazella, s Ryanom Goslingom u glavnoj ulozi, otvoriće ovogodišnji Venecijanski filmski festival, objavili su organizatori.

First Man, u kojem Gosling glumi Neila Armstronga, prvog astronauta koja je kročio na Mesec 1969. godine, biće prikazan 29. avgusta, kao jedan od glavnih konkurenata za nagradu Zlatni lav.

“Najava o svetskoj premijeri ovoga filma dolazi uoči 49. godišnjice sletanja ‘Apolla 11’ na Mesec”, navodi se u saopštenju Festivala.

Ovo je prvi Chazellov film nakon hvaljenog La La Landa, u kojemu je takođe Gosling imao glavnu ulogu i koji je premijeru imao upravo na Venecijanskom festivalu 2016. godine te nakon toga osvojio čak šest Oscara.

‘Neodoljiva priča’

Direktor Festivala Alberto Barbera najavio je film kao “vrlo ličnu, originalnu i neodoljivu priču, prekrasno neočekivanu unutar konteksta današnjih epskih filmova”.

Venecija je domaćin najstarijeg filmskog festivala, prvi put održanog 1932. godine, i obično žanrovski meša holivudske hitove sa art-filmovima.

Organizatori su najavili predstavljanje kompletnog festivalskog programa 25. jula.

Sedamdeset i peto izdanje festivala trajaće od 29. avgusta do 8. septembra.

Izvor: Agencije