FK Novi Pazar istupa iz Prve lige Srbije

Nogometni klub Novi Pazar na današnjoj vanrednoj sjednici Upravnog odbora donio je jednoglasnu odluku o istupanju iz takmičenja Prve lige Srbije.

“Ne želimo više da učestvujemo u potpuno neregularnom takmičenju, u kojem se unapred znaju pobednici i u kojem sudije, po direktivama određenih ljudi i klubova, odlučuju ishode mečeva”, navodi se u saopćenju kluba.

Kako se ističe, jučerašnja utakmica u Dobanovcima protiv Budućnosti (1:1) kap je koja je prelila čašu.

“Malo je reći da je suđenje na meču u Dobanovcima bilo katastrofalno. Domaćin je bio bolji od naše ekipe, ali smo sigurni da ne bi došli do bodova da nije bilo pomoći sudija, za koje smo dobili informacije od naših prijatelja da dolaze po zadatku i da je utakmica unapred završena. Sa druge strane, sudija Maksimović oglušio se dok se skandira ratnom zločincu Ratku Mladiću, verovatno zbog toga što na to niko ne reaguje ni kada mu se skandira na drugim stadionima”, navodi se u saopćenju.

‘Potpuni promašaj’

Novopazarci poručuju da je sve ovo dovoljan razlog da klub istupi iz daljeg takmičenja kako ne bi uzalud trošio novac grada jer je očigledno da je ulagati novac u srbijanski nogomet potpuni promašaj i siguran gubitak.

Na kraju, Upravni odbor ističe nadu da će Skupština kluba na sljedećem zasjedanju 8. decembra podržati ovu odluku i da će klub napustiti takmičenje.

Nakon 15 kola Novi Pazar nalazi se na osmom mjestu s 20 bodova, podsjeća agencija Tanjug.

Izvor: Agencije