Oglasi

Francuska će odgovoriti na napade hemijskim oružjem u Siriji

'Napast ćemo položaje gdje je oružje korišteno ili gdje su organizovani napadi', rekao je Macron.
Mi imamo vlastite kapacitete da identifikujemo mete i da pokrenemo napade, kazao je Macron EPA - Arhiva

"Ako Francuska dobije dokaze da je sirijski režim koristio zabranjeno hemijsko oružje protiv civila, mi ćemo izvesti napade", potvrdio je francuski predsjednik Emmanuel Macron novinarima.

"Napast ćemo položaje gdje je to oružje korišteno ili gdje su organizovani napadi. Crvena linija poštivat će se", rekao je predsjednik.

"Ali danas još nemamo dokaze od naših službi da je zabranjeno hemijsko oružje bilo korišteno protiv civilnog stanovništva", dodao je u razgovoru sa članovima Udruženja predsjedničkih novinara.

Sastanak o Siriji

"Čim dokazi budu potvrđeni, preći ću s riječi na djela", upozorio je i naglasio da prioritet treba biti "borba protiv terorista, džihadista".

Macron se također založio za održavanje međunarodnog sastanka o Siriji, po mogućnosti u regiji, i dodao da je iznio nekoliko prijedloga.

"Nisam opterećen time da se u Parizu organizuje sastanak o Siriji", zaključio je.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.