Freemanovo izvinjenje: Optužen za seksualno zlostavljanje

A
Čuveni glumac se izvinio grupi žena koja ga je optužila za seksualno uznemiravanje i neprimjereno ponašanje (Reuters)

Glumac Morgan Freeman optužen je za seksualno zlostavljanje više žena, a optužbe su se pojavile u četvrtak kada je neimenovana žena CNN-u rekla da ju je glumac seksualno zlostavljao.

Zlostavljanje se dogodilo 2015. godine kada je radila kao asistentica produkcije na komediji “U velikom stilu”, u kojoj je Freeman glumio, prenose mediji. 

Optužila je glumca da ju je često neprimjereno dirao te imao komentare na račun njezinog tijela i odjeće, prenosi Fena.

“Freeman je pokušavao dignuti moju suknju i ispitivao me nosim li donje rublje”, kazala je. 

Najmanje osam žena optužilo je Freemana za nedolično ponašanje i napastovanje dok je s njima sarađivao na snimanju filmova i na promotivnim događajima.

Neke od njih njegovo su ponašanje nazvale zlostavljanjem, a druge neprimjerenim ponašanjem.

CNN prenosi da je razgovarao sa 16 ljudi uključenih u istragu protiv 80-godišnjeg glumca, od kojih neki tvrde da su bili žrtve ili svjedoci nedoličnog ponašanja Freemana u njegovoj produkcijskoj kući Revelations Entertainment, prenosi Hina.

Izvinjenje Freemana

Čuveni glumac se nakon ovih optužbi izvinio grupi žena koja ga je optužila za seksualno uznemiravanje i neprimjereno ponašanje, ali i svima kojima je zbog njega bilo neugodno.

“Svako ko me zna ili je radio sa mnom zna da nisam neko ko bi namjerno uvrijedio ili svjesno uradio nešto zbog čega bi se neko osjećao neugodno. To mi nikada nije bila namjera”, kazao je Freeman u saopćenju.

Niz optužbi za seksualno napastovanje protiv glumaca, producenata i agenata potresa Hollywood od oktobra 2017. Neke su dovele do ostavki i otkazivanja projekata.

Slične optužbe pogodile su i muškarce u američkoj politici i poslovnoj zajednici i potaknule pokret #Me Too na društvenim mrežama gdje žrtve govore o svojim iskustvima.

Freeman, koji je u 50 godina karijere snimio više od 100 filmova, osvojio je Oscara 2005. za najboljeg sporednog glumca u hitu “Djevojka od milion dolara”.

Izvor: Agencije