Oglasi

George Bush stariji na intenzivnoj njezi

George Bush je u svjesnom stanju i komunicira s liječničkim osobljem, te je okružen porodicom, saopćila je porodica.
Bush stariji je dužnost američkog predsjednika obavljao od 1989. do 1993. godineEPA

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država George Bush stariji (88) nalazi se na odjelu intenzivne njege bolnice u Houstonu, te je u "svjesnom stanju", izjavio je porodični glasnogovornik Jim McGrath.

"Predsjednik je u svjesnom stanju i komunicira s liječničkim osobljem, te je okružen porodicom", objavio je McGrath u saopćenju za javnost dodavši kako je Bush stariji prebačen na odjel intenzivne njege još u nedjelju.

Bush je prvobitno hospitaliziran 7. novembra zbog bronhitisa i pušten je iz bolnice 19. novembra, ali je nakon četiri dana ponovno primljen u bolnicu jer mu se pogoršao kašalj.

Bush stariji je dužnost američkog predsjednika obavljao od 1989. do 1993. godine, a prethodno je osam godina bio potpredsjednik u vrijeme predsjednikovanja Ronalda Reagana.

Osim funkcija predsjednika i potpredsjednika, Bush stariji je bio i senator u Kongresu te direktor Centralne obavještajne agencije CIA.

Tokom Drugog svjetskog rata je bio jedan od najmlađih pilota u američkoj vojsci i jednom prilikom je bio oboren od strane Japanaca dok je obavljao borbenu misiju iznad Pacifika.

Izvor: Agencije