Govedarica i Ivanić odbili Dodikov poziv na kafu

Dodik je mišljenja da je vrijeme da predstavnici dvije suprotstavljene strane sjednu i porazgovaraju, prenosi Srna (Al Jazeera)

Vukota Govedarica, predsjednik opozicionog Srpske demokratske stranke (SDS) i aktuelni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Mladen Ivanić, odbili su poziv na kafu predsjednika bh. entiteta Republike Srpske i izabranog srpskog člana Predsjedništva BH u novom mandatu, Milorada Dodika.

Govedarica je na konferenciji za novinare potvrdio da su Ivanić i on dobili Dodikov poziv, ali da nema namjeru, kako je rekao, da pije kafu sa čovjekom koji je na vrhu režima i koji je od SDS-a htio da napravi terorističku organizaciju, prenosi Tanjug.

Dodik je nakon izbora najavio mogućnost koalicije sa opozicijom na državnom nivou, ako srpske opozicione stranke na to pristanu, a u razgovoru sa Obrenom Petrovićem, gradonačelnikom Doboja iz SDS-a, koji mu je čestitao pobjedu, obećao je da će pozvati predstavnike opozicije da porazgovaraju o aktuelnoj političkoj situaciji nakon izbora.

Poziv opoziciji

Kako je javila Srna, pozivajući se na svoja saznanja, Dodik je, imajući u vidu činjenicu da je u RS-u postizborni period, mišljenja da je vrijeme da predstavnici dvije suprotstavljene strane sjednu i porazgovaraju.

Poziv predstavnicima opozicije Dodik je, kako se navodi, uputio u ime premijerke Željke Cvijanović i svoje.

Govedarica, međutim, odbija Dodikovu pruženu ruku.

Odlazak na razgovor kod predsjednika RS-a, Govedarica je odbio u svoje i ime Ivanića.

Banjalučki mediji javili su u utorak da desetak opštinskih odbora traži da Govedarica podnese ostavku zbog lošeg izbornog rezultata.

Govedarica danas kaže da su imali sastanak Saveza za pobjedu da nastavljaju da rade i u postizbornom periodu.

“Želimo da utvrdimo da je bila brutalna krađa. U odnosu na jučerašnji dan imamo 1.500 nevažećih listića”, rekao je Govedarica, koji procjenjuje da će broj nevažećih listića dostići 50.000.

Izvor: Agencije