Gradnja plutajućih vila u Dubaiju

Cijena vile biće blizu 1,6 miliona eura (Kleindienst Group - Ilustracija)

Plutajuće vile na tri nivoa, sa spavaćom sobom ispod vode, ugledat će svjetlost dana u Dubaiju 2016. godine, navodi kompanija zadužena za gradnju.

Cijena vile biće blizu 1,6 miliona eura (6,5 miliona drahmi), a one će biti smještene u arhipelagu vještačkih otoka izgrađenih duž Dubaija, prenosi Tanjug.

Planirana je izgradnja ukupno 42 vile-broda, a kako kažu u kompaniji Kleindienst Group koja izvodi radove, 35 ih je već prodato, piše francuski list Figaro.

Isporuka vila

Konstrukcije vila biće završene i isporučene krajem 2016, kako bi bile postavljene u okviru projekta World koji podrazumijeva izgradnju kompleksa vještačkih otoka.

Plutajuća vila je zapravo tripleks, i na prvom nivou, na samom dnu, nalaze se spavaća soba i kupatilo sa pogledam na podvodni svijet.

Na drugom nivou, koji je neznatno iznad vodene površine, nalazi se salon na otvorenom i terasa sa pogledom na okolinu, dok je u unutrašnjosti vile, smještena trpezarija.

Iznad trpezarije i otvorenog salona, nalazi se treći, posljednji nivo, zamišljen kao prostor za opuštanje u kome se nalazi jakuzi, čajna kuhinja, tuš na otvorenom i kao prostor za sjedenje.

Vile će biti spremne za useljenje 2018. godine.

Izvor: Agencije