Hajduku kazna 40.000 eura za transparent o ‘Oluji’

Europska kuća nogometa je na kraju tu poruku ocijenila kao nenogometni transparent, a ne čin rasizma. (EPA)

Europska nogometna asocijacija (UEFA) odlučila je novčano kazniti splitski Hajduk zbog disciplinskih prijava sa prve utakmice trećeg pretkola Lige Europe sa norveškim Stromsgodsetom na Poljudu, objavio je trofejni klub sa Kantride.

Radi se o novčanoj kazni u ukupnom iznosu od 40.000 eura, a kako se navodi u obrazloženju odnosi se na korištenje pirotehnike, nenogometni transparent i zakrčene prolaze na tribini.

Odbačena je prijava za rasizam koja je stigla iz UEFA-ine administracije navodeći transparent na kojem je pisalo:„Olujom smo oslobodili domovinu. Navijačka oluja će osloboditi hrvatski nogomet. Veterani Domovinskog rata i prijatelji.“

Tumačenje kluba

Europska kuća nogometa je na kraju tu poruku ocijenila kao nenogometni transparent, a ne čin rasizma.

„Kazna je rigorozna, visoka što se tiče financijskog iznosa i mora poslužiti našim navijačima da se obuzdaju po pitanju pirotehnike, jer smo po tom pitanju recidivisti, a mi ćemo kao klub učiniti sve da se riješe gužve na stepeništima“, komentirao je predsjednik kluba Marin Brbić za Hajduk.hr.

„Što se tiče prijave za rasizam, drago nam je što je UEFA uvažila naše tumačenje, jer u toj poruci nije bilo nikakvog rasizma. Govoriti da je to rasizam je činovničko tumačenje stvari.“

Izvor: Agencije