Halilhodžić neće preuzeti reprezentaciju BiH

'Nisam kandidat za selektora BiH', potvrdio je i Vahid Halilhodžić (EPA)

Vahid Halilhodžić neće preuzeti nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH nakon dva kruga razgovora, pa su bh. nogometni čelnici i dalje u potrazi za nasljednikom Safeta Sušića.

Takva je potvrda stigla nakon razgovora Halilhodžića i predsjednika N/FS BiH Elvedina Begića, održanog u Mostaru.

“Iako je rukovodstvo N/FS BiH iskazalo želju da angažira Vahida Halilhodžića na upražnjenu poziciju selektora A reprezentacije Bosne i Hercegovine, definitivno je potvrđeno da ovaj istaknuti stručnjak neće biti novi selektor BiH u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj”, potvrđeno je na stranicama Saveza.

Halilhodžić je tokom sastanka ponovio da, “iz privatnih razloga, u ovom trenutku nije spreman za saradnju s N/FS BiH”, ali je naglasio kako se nada da će u narednom periodu postati selektor Bosne i Hercegovine, prenose bh. mediji.

Iz krovne nogometne asocijacije u Bosni i Hercegovini potvrđeno je kako će “nadležna Komisija Izvršnog odbora N/FS BiH, na čelu s Begićem, nastaviti aktivnosti s ciljem definiranja prijedloga kandidata za selektora, kojeg će birati Izvršni odbor N/FS BiH”.

Kandidat i za druge selekcije

Informaciju je sarajevskim medijima potvrdio i sâm Halilhodžić, kratko rekavši: “Nisam kandidat za selektora… To je moj kratak komentar na sve i ne bih želio više pričati o tome. Za mene je to završena priča.”

Osim za klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine, njegovo ime vezuje se i uz nekoliko drugih nacionalnih vrsta, a navodno je najbliži tome da preuzme Egipat.

Predsjednik Nogometnog saveza Egipta Gamal Allam potvrdio je, prenosi sarajevsko Oslobođenje, da je “Halilhodžić iznio svoje zahtjeve, a oni se odnose na godišnju platu od 2,2 miliona eura, pomoćnika po svom izboru, kao i dovođenje trenera golmana i fitness trenera”.

Nakon što je napustio nacionalnu vrstu Alžira, Halilhodžić je kratko vodio turski Trabzonspor. No, zbog loših rezultata, saradnja je vrlo brzo prekinuta.

Izvor: Al Jazeera i agencije