Halilhodžićev Alžir prošao u osminu finala

Alžirac Islam Slimani postigao je gol vrijedan osmine finala (EPA)

Alžirska reprezentacija, koju vodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, plasirala se u osminu finala Svjetkog nogometnog prvenstva u Brazilu i ostvarila povijesni uspjeh za nogomet u toj zemlji.

Za prolazak među 16 najboljih i duel s Njemačkom, bilo im je dovoljno da igraju neriješeno s Rusijom i to su i učinili – nakon 90 minuta bilo je 1:1.

Poveli su Rusi golom Kokorina, a izjednačio je Islam Slimani i odveo Alžir u drugi krug.

U drugoj utakmici, Belgija je zabilježila i treću pobjedu na turniru, a ovoga puta bila je bolja od Južne Koreje.

Jedini gol postigao je Vertonghen.

Belgija u osmini finala igra protiv SAD.

Portugal ispao

Još jedna europska reprezentacija i pritajeni favorit – nacionalna vrsta Portugala, putuje kući, nakon što prethodno nije izborila plasman u osminu finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.

Portugal je autogolom Boyea i golom Cristiana Ronalda pobijedio Ganu rezultatom 2:1. Jedini gol za Ganu postigao je Gyan.

SP u Brazilu 2014

Zbog slabije gol razlike od Amerikanaca, Portugal završava natjecanje.

U drugoj utakmici sastale su se Njemačka i SAD, dvije reprezentacije koje su realno i bile putnici za drugi krug nakon dva odigrala kola. Minimalnom pobjedom slavili su Nijemci, a jedini gol djelo je Mullera.

Na koncu utakmice oba su izbornika, inače veliki prijatelji, njemački strateg Joachim Low i američki izbornik Jurgen Klinsmann, bili zadovoljni, jer su obje ekipe prošle dalje.

Njemačka i SAD večeras će doznati svoje protivnike u osmini finala, nakon što utakmice odigraju Južna Koreja i Belgija, odnosno Alžir i Rusija. Sigurni putnik u drugi krug je Belgija, a preostale tri ekipe imaju šansu za prolazak.

Njemačka će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane momčadi H skupine, najvjerojatnije Alžira ili Rusije, dok će SAD po svemu sudeći igrati protiv Belgije.

Izvor: Al Jazeera i agencije