Oglasi

Hapšenje zbog napada na nogometaše Borussije Dortmund

Nijemac ruskog porijekla navodno je napao timski autobus da sruši cijene dionica kako bi profitirao.
Borussia Dortmund, Autobus, PolicijaU napadu 11.aprila na autobus s igračima Borussije Dortmund povrijeđeni su igrač i policajacEPA - Arhiva

Njemačko tužiteljstvo priopćilo je da je u petak uhićen osumnjičeni za nedavni bombaški napad na autobus koji je prevozio igrače nogometnog kluba Borussia Dortmund, navodeći da je u pitanju njemački državljanin ruskog podrijetla.

Tužiteljstvo je u priopćenju navelo da je uhićen 28-godišnji Sergej W. Sumnja se da je on izveo napad u Dortmundu iz financijskih razloga, prenosi Tanjug agenciju AP.

Njemački mediji navode da je osumnjičeni na dan napada navodno bio u istom hotelu u kojem su odsjeli i nogometaši te da je njegova soba gledala na ulicu u kojoj su odjeknule eksplozije.

On je uhićen u blizini Tuebingena, grada na jugozapadu Njemačke, a krajem prošlog tjedna je protiv njega pokrenuta istraga zbog pokušaja ubojstva.

Mediji: Napad iz pohlepe

Mediji pišu i da je napad izveo iz pohlepe.

Bild navodi da je želio srušiti cijenu dionica Dortmunda kako bi profitirao, kako prenosi Deutsche Welle.

U napadu 11. travnja ozlijeđeni su jedan igrač i jedan policajac.

Istražitelji su na mjestu napada pronašli poruku u kojoj odgovornost za napad preuzima skupina Islamska država Irak i Levant (ISIL), ali su ubrzo potom doveli u pitanje autentičnost pisma.

Njemačke vlasti nedavno su objavile da ranije osumnjičeni za sudjelovanje u napadu na autobus s igračima Borussija Dortmund najvjerojatnije nisu povezeni s tim bombaškim napadom.

Jedan osumnjičeni je pušten iz pritvora, dok je drugi bio zadržan, ali ne zbog napada nego zbog navodne pripadnosti grupi ISIL.

Izvor: Agencije