Hapšenje zbog napada na nogometaše Borussije Dortmund

Borussia Dortmund, Autobus, Policija
U napadu 11.aprila na autobus s igračima Borussije Dortmund povrijeđeni su igrač i policajac (EPA)

Njemačko tužiteljstvo priopćilo je da je u petak uhićen osumnjičeni za nedavni bombaški napad na autobus koji je prevozio igrače nogometnog kluba Borussia Dortmund, navodeći da je u pitanju njemački državljanin ruskog podrijetla.

Tužiteljstvo je u priopćenju navelo da je uhićen 28-godišnji Sergej W. Sumnja se da je on izveo napad u Dortmundu iz financijskih razloga, prenosi Tanjug agenciju AP.

Njemački mediji navode da je osumnjičeni na dan napada navodno bio u istom hotelu u kojem su odsjeli i nogometaši te da je njegova soba gledala na ulicu u kojoj su odjeknule eksplozije.

On je uhićen u blizini Tuebingena, grada na jugozapadu Njemačke, a krajem prošlog tjedna je protiv njega pokrenuta istraga zbog pokušaja ubojstva.

Mediji: Napad iz pohlepe

Mediji pišu i da je napad izveo iz pohlepe.

Bild navodi da je želio srušiti cijenu dionica Dortmunda kako bi profitirao, kako prenosi Deutsche Welle.

U napadu 11. travnja ozlijeđeni su jedan igrač i jedan policajac.

Istražitelji su na mjestu napada pronašli poruku u kojoj odgovornost za napad preuzima skupina Islamska država Irak i Levant (ISIL), ali su ubrzo potom doveli u pitanje autentičnost pisma.

Njemačke vlasti nedavno su objavile da ranije osumnjičeni za sudjelovanje u napadu na autobus s igračima Borussija Dortmund najvjerojatnije nisu povezeni s tim bombaškim napadom.

Jedan osumnjičeni je pušten iz pritvora, dok je drugi bio zadržan, ali ne zbog napada nego zbog navodne pripadnosti grupi ISIL.

Izvor: Agencije