Hillary Clinton: Assange je oruđe Rusije

Julian Assange tvrdi kako Hillary Clinton nije kredibilna osoba (AP)

Kandidatkinja Demokratske stranke na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima u SAD-u Hillary Clinton smatra da je osnivač WikLeaksa Julian Assange bio oruđe Rusije u objavljivanju hakovanih emailova, što je nanijelo štetu njenoj kampanji.

Ona je za australsku državnu televiziju rekla da je Assange “postao neka vrsta nihilističkog oportuniste, koji izvršava naloge diktatora” ruskog predsjednika Vladimira Putina, prenosi AP.

“On je oruđe ruske obavještajne službe i ako se toliko žrtvuje za slobodu govora, zašto onda Wikileaks nikada ništa ne objavi iz Rusije?”, navela je Hillary Clinton.

‘Politički štetni mailovi’

Ona je komentirala objavljivanje e-mailova Demokratskog nacionalnog komiteta, koji su, kako je navela američka agencija, bili politički štetni.

Assange, koji se nalazi u ambasadi Ekvadora u Londonu, odmah je uzvratio na kritike Hillary Clinton i na Twitteru objavio da ona “nije kredibilna osoba”.

“Nije u pitanju samo njeno konstantno laganje”, naveo je Assange, dodajući da iz njenih izjava izbija “hladna jeza, koja se rijetko viđa”.

Izvor: Agencije