Hirscheru pobjeda i u veleslalomu u Adelbodenu

Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je veleslaloma za Svjetski kup koji se u subotu vozio u švicarskom Adelbodenu, dok je 21-godišnji hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo 28. mjesto s 3.64 sekunde zaostatka i tako po treći put ove sezone osvojio bodove u ovoj disciplini.

Pobjednik slaloma na Sljemenu otprije četiri dana Hirscher nastavio je dominaciju u veleslalomu ove sezone, ostvarivši već četvrtu pobjedu u pet utrka, a treću zaredom.

Bio je najbrži na otvaranju sezone u Soeldenu, a potom još i u Areu te Alta Badiji, dok je u Beaver Creeku bio treći.

Do druge veleslalomske pobjede u Adelbodenu, najbrži je bio i 2012. godine, Hirscher je stigao ispred Francuza Alexisa Pinturaulta te trećeplasiranog Norvežanina Henrika Kristoffersena.

Zubčić, koji je 25. mjestom u Areu i sedmim u Alta Badiji, značajno popravio svoju startnu poziciju, nije iskoristio činjenicu što je u drugu vožnju niz Chuenisbaergli stazu krenuo kao treći.

Napravio je previše pogrešaka i stoga nije napredovao u plasmanu u odnosu na prvu vožnju – zauzeo je posljednje mjesto od svih vozača koji su uspjeli kompletirati obje vožnje.

Zubčić nezadovoljan rezultatom

“Nisam pretjerano zadovoljan s rezultatom. U obje vožnje sam načinio previše pogrešaka. Da nisam toliko griješio, bio bi to jedan odličan rezultat u veleslalomu. Bitno je što sam opet osvojio nešto bodova”, kazao je Zubčić nakon utrke.

Mladog Zagrepčanina u nedjelju u Adelbodenu očekuje slalom, u kojem će nastupiti i Ivica Kostelić.

“Radujem se nastupu u slalomu. U posljednje vrijeme slalom mi ide dobro i nadam se dobrom plasmanu. Bilo bi dobro kada bi napravio dobar rezultat kao na Sljemenu”, dodao je Zubčić.

S tri osvojena boda u subotu, Zubčić je 24. u veleslalomu s 45 bodova, a 56. u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa s 61 bodom.

Pobjedom u Adelbodenu, Hirscher je povećao prednost kako u redoslijedu veleslalomaša, tako i u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa.

U redoslijedu veleslaloma sada ima 460 bodova, 138 više od drugog Amerikanca Teda Ligetyja i 150 od trećeg Pinturaulta, dok u ukupnom redoslijedu ima 776 bodova, 152 više od drugog Norvežanina Kjetila Jansruda, koji je pao u drugoj vožnju veleslaloma, te čak 334 od trećeg Nijemca Felixa Neureuthera.

Izvor: Agencije