Hollywood protiv Trumpove zvijezde na Stazi slavnih

Trumpova zvijezda na Stazi slavnih više puta je oštećena od kad je postao predsjednik SAD (EPA)

Gradsko veće Zapadnog Holivuda jednoglasno je usvojilo rezoluciju kojom traži da zvezda predsednika SAD Donalda Trumpa bude uklonjena sa holivudske Staze slavnih zbog njegovog “uznemirujućeg ponašanja prema ženama i drugih postupaka”.

Ipak, teško da će rezolucija, izglasana u ponedeljak, doneti očekivane rezultate, s obzirom na to da se Staza slavnih, inače turistička atrakcija, nalazi u susednom Los Anđelesu i pod nadležnošću je holivudske Privredne komore, navodi AP.

Predsednik Komore Leron Gubler rekao je za “Los Anđeles tajms” da Komora nikada nije uklonila nijednu zvezdu jer se svaka smatra delom istorije Staze slavnih.

Zvijezda na meti vandala

Zapadni Holivud je odlučno nastrojen protiv Trumpa, navodi američka agencija, dodajući da je prošlog proleća gradonačelnik John Duran dao ključeve tog grada porno glumici koja je tužila Trumpa zbog ugovora o poverljivosti za koji tvrdi da su sklopili.

Gradsko veće je rezoluciju o zahtevu za uklanjanje Trampove zvezde donelo nakon što se njegova zvezda na holivudskoj Stazi slavnih našla na meti vandala krajem prošlog meseca.

Ray Brown, oficir losanđeleske policije, izjavio je 25. jula tada da je privedena na saslušanje osoba za koju se sumnja da je pijukom oštetila zvezdu aktuelnog predsednika SAD.

Zvezda je postavljena na Bulevaru Hollywood u blizini Highland avenije 2007. u znak priznanja za Trumpovu TV emisiju “The Apprentice” (Šegrt).

Neposredno pred izbore u novembru 2016, Trumpova zvezda bila je takođe oštećena udarcima malja i pijuka.

Izvor: Agencije