Homs: Deseci poginulih, više od 100 ranjenih

Napade počinila dvojica samoubica pristigla automobilom do vojne barikade u četvrti Zahra u Homsu (EPA)

Najmanje 22 osobe, među kojima dva časnika, ubijene su, a više od 100 ih je ranjeno u utorak u dvostrukom samoubilačkom napadu na nadzornu točku vojske u Homsu u Siriji, objavila je državna televizija.

Skupina Islamska država Irak i Levant (ISIL) preuzela je odgovornost za taj dvostruki samoubilački napad, prenosi Tanjug agenciju Reuters.

Napade su počinila dvojica samoubojica koja su pristigla automobilom do vojne barikade u četvrti Zahra u Homsu, meti nekoliko krvavih napada posljednjih mjeseci.

Jedan samoubojica izašao je iz automobila prije nego se drugi raznio unutar vozila, istaknuo je guverner Homsa Talal Barazi, prenosi Hina.

Izvješća o više od 20 poginulih

Drugi samoubojica detonirao je tada eksplozivni pojas na mjestu prvog napada, kamo su pristizali ljudi kako bi pomogli žrtvama.

Državna televizija objavila je smrt najmanje 22 osobe u dvostrukom napadu, ističući da je više ranjenih osoba u teškom stanju.

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR), koji raspolaže širokom mrežom izvora u zemlji zahvaćenoj ratom, naveo je da je 21 osoba poginula, od kojih 13 pripadnika režimskih snaga.

Izvor: Agencije