Oglasi

Hosni Mubarak vraćen u zatvor

Svrgnuti egipatski lider je skoro mjesec dana proveo u vojnoj bolnici Meadi na liječenju, da bi nakon oporavka bio vraćen u zatvorsku bolnicu.
Mubarak je skoro mjesec dana proveo u vojnoj bolnici MeadiGetty

Egipatske vlasti i glavni tužilac Egipta Adil es-Said su, nakon oporavka bivšeg egipatskog lidera Husnija Mubaraka, donijeli odluku o njegovom prebacivanju iz vojne u bolnicu u zatvoru Mezraa Tura.

Nakon što je Mubarak vraćen u zatvorku bolnicu, egipatske vlasti su ovlastile specijalni medicinski tim koji će pratiti njegovo zdravstveno stanje.

Svrgnuti egipatski lider osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubijanja demonstranata u periodu pobune u toj zemlji prošle godine.

Mubarak je skoro mjesec dana proveo u vojnoj bolnici Meadi na liječenju, da bi nakon oporavka bio vraćen u zatvorsku bolnicu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.