Hrvati i Mađari finalisti SP-a u vaterpolu

Joković (sa loptom) je bio trostruki strijelac za Hrvatsku (AP)

Hrvatska muška reprezentacija plasirala se u finale Svjetskog vaterpolo prvenstva u Budimpešti nakon što je večeras sa 12:11 (1:1, 4:4, 4:4, 3:2) u polufinalu savladala branitelja naslova, Srbiju.

Hrvatsku su sa po tri gola predvodili Maro Joković i Sandro Sukno, dok su dva gola postigli Luka Lončar, Andro Bušlje i Ante Vukičević. Andrija Prlainović postigao je šest golova za Srbiju, Duško Pjetlović je dodao dva, a Dušan Mandić, Sava Ranđelović i Stefan Mitrović po jedan.

Nakon dva teška poraza u finalima posljednjeg Svjetskog prvenstva u Kazanu prije dvije godine i Olimpijskih igara u Rio de Janeiru lani, Hrvatska je protiv aktuelnih svjetskih i evropskih prvaka te olimpijskih pobjednika odigrala sjajnu utakmicu, uspjela zadržati rezultatski priključak u prve tri četvrtine, a u posljendjoj i povesti te zadržati to vodstvo.

Finale u subotu

U finalu će Hrvatska u subotu od 20:30 sati igrati protiv domaćina Mađarske koja je u prvom polufinalu svladala Grčku sa 7:5 (2:1, 3:3, 1:0, 1:1).

Po dva gola za Mađarsku postigli su Marton Vamos i Norbert Hosnyanszky sa po dva gola, dok je Konstantinos Genidounias bio strijelac tri pogotka za Grčku.

Izvor: Agencije