Hrvatska na Poljsku, Slovenija protiv Francuza

Hrvatski rukometaši imaju odličan omjer protiv Poljske (EPA)

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će u srijedu protiv Poljske utakmicu četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu u Kataru, dok će Slovenija imati težak zadatak u pokušaju prolaska u polufinale, jer za protivnika imaju Francusku.

Hrvatski rukometaši imaju odličan omjer protiv Poljske – u dosadašnjih šest međusobnih susreta na velikim natjecanjima Hrvatska je upisala pet pobjeda te izgubila samo jednom – u skupini na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Taj poraz nije bio presudan, jer je prošla skupinu.

Izbornik hrvatske reprezentacije Slavko Goluža rekao je uoči utakmice kako njegovi izabranici moraju odigrati puno bolje i agresivnije nego protiv Brazila te da će obrana biti ključni faktor.

Vori: Čeka nas teška borba

“Protiv Brazila je bilo teško, jer se rijetko susrećemo s takvom vrstom obrane. Poljska je najteži protivnik dosad, ali njih sam i očekivao, jer sam znao da Švedska neće moći izdržati. Dobro ćemo se pripremiti i siguran sam da ćemo igrati puno bolje i agresivnije negoli protiv Brazila. Za nas je obrana uvijek bila ključni faktor i očekujem trku svih 60 minuta”, izjavio je u utorak Goluža.

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Igor Vori izjavio je da je Poljska neugodan protivnik koji taktički igra vrlo zrelo te da “Kauboje” čeka 60 minuta teške borbe u četvrtfinalu.

“Poljska je vrlo neugodan protivnik s odličnom 6-0 obranom i sjajnim golmanom Szmalom. Te priče kako su oni spori ne drže vodu, jer oni taktički igraju vrlo zrelo, što su i pokazali u osmini finala protiv Šveđana. Imaju strašne šutere, Bieleckog i Michala Jureckog, odlične pivote, neugodnog Bartosza Jureckog te Syprzaka, koji je visok 208 cm. Mislim da nas čeka 60 minuta teške borbe, ali tako je bilo svaki puta protiv Poljaka”, ocijenio je Vori.

Iako hrvatski rukometaši imaju odličan omjer protiv Poljske na velikim natjecanjima, krilo Manuel Štrlek naglasio je da će morati odigrati najbolju utakmicu na ovom prvenstvu da bi pobijedili Poljake.

Slovenija protiv Francuske

“Poljaci su najranije počeli s pripremama i sigurno žele biti u borbi za medalju. Imaju jako dobru i visoku obranu, a na ovom prvenstvu pokazali su odličan rukomet. Nema puno tajni, zna se što krasi njih a što nas. Bit će to neizvjesna utakmica, a mi ćemo pokušati dobrom obranom doći do što više laganih golova. Morat ćemo odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu da bismo pobijedili Poljake”, kazao je Štrlek.

Nakon Hrvatske i Poljske, koje igraju od 16:30 sati po srednjoeuropskom vremenu, u dvorani Lusail od 19:00 sati snage će odmjeriti Slovenija i Francuska.

U dvorani Ali Bin Hamad al-Attiyah od 16:30 sati igraju Katar i Njemačka, a od 19:00 sati Španjolska i Danska.

U polufinalnim susretima, koji su na programu u petak, igrat će pobjednici susreta Hrvatska – Poljska i Katar – Njemačka te Slovenija – Francuska i Španjolska – Danska.

Izvor: Agencije