Hrvatska SP u Kataru završila ne šestom mjestu

Rukometna reprezentacija Hrvatske je na Svjetskom prvenstvu u Kataru zauzela šesto mjesto, nakon što je u subotu, u posljednjem nastupu, izgubila od Danske sa 24:28 (11:15).

Tokom cijelog susreta Hrvati su samo jednom vodili, na početku sa 2:1; nakon toga Danci su dominirali i lakoćom su postizali golove.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Duvnjak, Stepančić i Slišković sa po četiri gola, a reprezentaciju Danske predvodio je Mikkel Hansen sa osam pogodaka.

Iako je Hrvatska SP završila s omjerom od sedam pobjeda i dva poraza, to je bilo dovoljno tek za šesto mjesto, što joj je najgori plasman od 2001. godine, kada je bili deveta.

Nakon osvajanja zlatne medalje u Portugalu 2003. godine uslijedila su srebra 2005. i 2009. godine te bronza 2013. godine, dok je na preostala dva SP-a (2007, 2011) Hrvatska bila peta.

Hrvatski izbornik Slavko Goluža je nakon utakmice s Danskom izjavio da sada treba napraviti analizu nastupa u Kataru i vidjeti u čemu su pogriješili.

Vori: Igrači su zakazali

“Dečki su danas dali sve od sebe i čestitam im na tome. No, Danska je bila bolja i zasluženo je pobijedila. Što se tiče ukupnog dojma, bilo je pozitivnih i loših stvari na ovom prvenstvu. Sada nas očekuje analiza, pa ćemo vidjeti u čemu smo pogriješili”, rekao je on.

Na novinarsko pitanje da li se i dalje vidi na izborničkom mjestu, Goluža je kazao: “Najvažnije je da su dečki uz mene, oni su dali sve od sebe. Analiza će sve pokazati, pa ćemo onda vidjeti.”

Kapetan Igor Vori istaknuo je da je jedina dobra stvar što je Hrvatska osigurala kvalifikacije za OI 2016. godine.

“Jedina dobra stvar je što smo osigurali kvalifikacije za OI. Moram početi od sebe, ja sam zakazao na ovom prvenstvu, a ni ostatak momčadi nije bio na očekivanoj razini. Teško je sada reći koji je razlog, ali jednostavno nismo bili pravi. Jedanput bi napad bio dobar, a obrana bi zakazala, a drugi puta bi bili dobri u obrani, a loši u napadu. Iz ovoga trebamo izvući pouke i dalje se boriti”, rekao je Vori.

Sedmo mjesto na SP-u i direktan plasman u kvalifikacije za nastup na Olimpijskim igrama sljedeće gdoine u Rio de Janeiru osvojila je reprezentacija Njemačke, koja je ranije u subotu pobijedila selekciju Slovenije sa 30:27 (16:14).

Najefikasniji u sastavu Njemačke bio je Uwe Gensheimer sa 13 golova, dok je Jure Natek postigao devet pogodaka za Sloveniju.

U nedjelju će u finalu SP-a igrati domaćin Katar i Francuska, a za treće mjesto Španija i Poljska.

Izvor: Agencije