Hrvatsko srebro zlatne boje

Hrvatska vaterpolo reprezentacija vratila se u Zagreb s Olimpijskih igara na kojima je osvojila srebrnu medalju.

Tužni zbog poraza u finalu, ali i ponosni na ostvareni uspjeh.

Sa srebrom oko vrata barakude su se vratile u Hrvatsku. Nisu uspjeli odbraniti zlato iz Londona, ali su ipak ponosni na uspjeh u Riju. 

Jedan od onih, koji je sretan postignućem, je i vaterpolist Sandro Sukno koji kaže:

“Neizmjerno sam sretan i ponosan što sam dio ove vaterpolske reprezentacije. Srbi su u finalu zasluženo bili bolji, jer su oni zlato, mi ćemo svakim danom bit ponosniji na ovo naše srebro.”

Za hrvatske vaterpoliste ovo je bilo treće olimpijsko finale i druga srebro. Prije četiri godine, pobijedili su Italiju i osvojili zlato. Sada su ga predali reprezentaciji Srbije, koja ih je porazila s četiri gola razlike. 

I pored poraza vaterpolist Maro Joković smatra da je srebro veliki uspjeh za Hrvatsku.

“Meni su javili da smo na televiziji grozno izgledali u što vjerujem, jer stvarno smo se grozno osjećali, ali ajmo pod navodnike reći, nakon prospavane noći već nam dolazi u glavu koliko je ovo u stvari veliki i bitan uspjeh za hrvatski sport“, dodaje.

Ponosni na vaterpoliste

Selektor Ivica Tucak ponosan je na uspjeh reprezentacije. Kaže da je osvajanje srebra još jedan veliki uspjeh hrvatskog sporta i dodaje:

”Ja sam sretan i ponosan što imamo ovako divne momke, što smo napravili jedan veličanstven rezultat hrvatskog sporta. Bilo je i visokih i niskih, bilo je u jednom radu četverogodišnjem svega pa i problema, ali ono što je na kraju prevladalo, prevladala je ljudskost profesionalnost ovih momaka, koji nisu štedili atom snage da dođemo do ovog veličanstvenog uspjeha.”

Na zagrebačkom aerodromu, uz tortu, dočekala ih je pomoćnica ministra sporta Janica Kostelić te mnogobrojne kolege.

Potpredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić kaže da Hrvatska u kontinuitetu bilježi uspjehe na Olimpijskim igrama.

”Najteže je zadržat se na vrhu. Mi smo evo pet svjetskih prvenstava u nizu osvajali olimpijske medalje. Mislim da to dovoljno govori s koliko ljubavi i energije i sposobnosti ovi mladi momci ulaze u ove projekte i brane boje Hrvatske i prezentiraju Hrvatsku na svim natjecanjima na najbolji mogući način“, dodaje.

Prilika za novo odličje stiže već za godinu dana, a to je Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, koje će se održati u Budimpešti.

Izvor: Al Jazeera