I Liga Evrope stigla do četvrtfinala

Golom iz slobodnog udarca Andrea Pirlo odveo je Juventus u četvrtfinale (Reuters)

Nogometaši Juventusa, Benfice, Valencije, Lyona, AZ Alkmaara, Seville, Basela i Porta plasirali su se u četvrtfinale Europske lige.

Juventus je uzvratnom dvoboju osmine finala u Firenzi pobijedio Fiorentinu sa 1:0 nakon što je prvi dvoboj u Torinu završio sa 1:1. Pogodak odluke postigao je Andrea Pirlo iz slobodnog udarca u 71. minuti.

Valencia je nakon uvjerljive pobjede u Bugarskoj protiv Ludogoreca (3:0) u uzvratu potvrdila prolaz pobjedom sa 1:0, a strijelac je bio Paco Alcacer u 59. minuti.

Lyon je u Plzenu izgubio od Viktorije sa 1:2, no uspio je obraniti pobjedu (4:1) iz prve utakmice. Francuzi su poveli golom Gomisa u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, no češki prvak je u nastavku okrenuo rezultat golovima Kolara i Tecla.

Viktoria je u 70. minuti mogla posve zakomplicirati stvari, no Tecl je iz kaznenog udarca pogodio vratnicu.

Sevilla tek nakon jedanaesteraca

Dramatično je bilo i u Lisabonu gdje je Benfica „opasno“ živjela protiv Tottenhama, iako je imala 3:1 iz prve utakmice i vodstvo od 1:0 na poluvremenu. Domaćin je poveo golom Ezequiela Garaya u 34. minuti, no Nacer Chadli je golovima u 78. i 79. minuti vratio Spurse u život. Ipak, Lima je golom u sudačkoj nadoknadi iz kaznenog udaraca riješio sve dvojbe, postavivši konačnih 2:2.

Nizozemski AZ Alkmaar je na gostovanju u Rusiji odigrao 0:0 protiv Anžija, obranivši gol prednosti iz prve utakmice u kojoj je slavio sa 1:0.

Real Betis je dočekao gradskog suparnika Sevillu, ali nije uspio sačuvati 2:0 iz prve utakmice. Sevilla je u uzvratu slavila sa istovjetnim rezultatom, golove su postigli Reyes i Bacca, pa su se igrali produžeci, a nakon toga i kazneni udarci. Uspješnija je bila Sevilla, a odlučujući gol postigao je Ivan Rakitić.

Napoli je na svom San Paolu protiv Porta već u 21. minuti, pogotkom Pandeva, anulirao gol zaostatka iz prve utakmice. Porto je u drugom poluvremenu postigao dva gola (Ghilas i Quaresma), a domaćinu nije pomogao ni gol Zapate – portugalska ekipa prošla je dalje.

U Salzburgu je Red Bull protiv Basela poveo golom koji je postigao Soriano, no švicarska momčad je u nastavku susreta preokrenula rezultat i golovima Strellera i Saura plasirala se u četvrtfinale.

Ždrijeb četvrtfinala Europske lige zakazan je za petak.

Izvor: Al Jazeera i agencije