Igokea nezaustavljiva u regionalnoj ligi

Nakon odigranog 5. kola regionalne košarkaške ABA lige, vodeća ekipa je Igokea, koja do sada nema nijedan poraz.

Rezultat ekipe iz Aleksandrovca kod Banje Luke mnoge je iznenadio, ali dobre igre rezultat su napornih treninga i velikog samopouzdanja, izvještava iz ovog mjesta novinarka Al Jazeere Ljiljana Smiljanić.

Od prošle godine košarkaši Igokee treniraju i dočekuju goste u novoj sportskoj dvorani u Laktašima kod Banje Luke.

Nova dvorana, ali i naporan trening zaslužni su za sjajan rezultat u ABA ligi, kaže kapiten i najbolji strijelac Milan Dozet.

“Možda nekima jeste iznenađenje, ali imamo jak tim, gdje svaki igrač donosi nešto novo, neku agresivnost i neko poboljšanje”, smatra on.

“Imamo sjajnu atmosferu, koja nas je krasila i cijele prošle sezone, i sve to, uz ozbiljan rad koji smo prošli u pripremnom periodu, rezultiralo je dobrim utakmicama, koje su počele u tom pripremnom periodu protiv jakih ekipa i samo se nastavio sad u Jadranskoj ligi”, rekao je Dozet.

Trener Dragan Bajić smatra da njegov tim nema ništa bolje uslove nego ostali u ABA ligi. Ipak, priznaje da su imali izvjesnu prednost, jer je ekipa bila uigrana.

Regionalni sastav

“Možda je ključ tih nekih dobrih rezultata taj kontinuitet, kao što je i igrača, naravno, i nekog sistema, odnosno trenera. Zna se da sam ja od prošle godine ostavio osam, devet igrača, da sam doveo na tih osam, devet još pet i da su se oni dobro uklopili”, ocijenio je Bajić.

Igokea se takmiči u regionalnoj Jadranskoj ligi u isto tako regionalnom sastavu. Samo su dvojica državljani Bosne i Hercegovine. Ostali su državljani Srbije, Crne Gore, Hrvatske, a imaju i dva pojačanja iz SAD-a.

Playmaker Clifford Hammonds prvi put igra u regionalnoj ligi. Kaže da se brzo navikao na tim.

“Dobro funkcioniramo kao tim. Svako radi svoj dio. Niko nije sebičan. Svi trenutno igramo timski. To je karakteristika velikih ekipa”, kazao je Hammonds.

U dosadašnjem takmičenju Igokea je pobijedila Široki, Budućnost, Radnički, Split i Crvenu zvezdu.

Sljedeću utakmicu košarkaši Igokee igraju na domaćem terenu, pred svojom publikom. Međutim, kažu da im neće biti lako, jer dočekuju jaku ekipu, euroligaša Union Olimpiju iz Ljubljane.

Izvor: Al Jazeera