Oglasi

Igor Tudor novi trener Galatasaraya

Hrvatski stručnjak potpisao jednoipogodišnji ugovor sa trofejnim klubom iz Istanbula.
Tudor je u Tursku stigao na početku ove sezone kada je sjeo na klupu Karabukspora kojeg je vodio do trenutno 10. mjesta na tabeliAP

Hrvatski nogometni stručnjak Igor Tudor novi je trener turskog velikana Galatasaraya, javljaju lokalni mediji. Kako navodi Hurriyet, dojučerašnji trener Karabukspora potpisao je jednoipogodišnji ugovor sa klubom iz Istanbula.

Ranije je objavljeno kako je Tudorov prethodnik na klupi Galatasaraya, Holanđanin Jan Olde Riekerink, dobio otkaz zbog loših rezultata.

Tudor je dogovorio saradnju do jula 2019. godine, a Karabukspor će dobiti 150.000 eura odštete. No, iz ovog kluba su oštro reagirali na vijest o odlasku trenera, kazavši kako su „izdati“, dodaje Hurriyet.

„Razočaran sam jer sam o svemu doznao iz medija. Ako je ovo istina i Tudor i Galatasaray se mogu sramiti. Sigurno ćemo se žaliti Savezu“, oglasio se predsjednik Karabukspora Hikmet Ferudun Tankut.

Od Splita do Istanbula

Tudor je u Tursku stigao na početku ove sezone kada je sjeo na klupu Karabukspora kojeg je vodio do trenutno 10. mjesta na tabeli. Izazvao je senzaciju, pobijedivši lidera prvenstva Bešiktaš (2:1), te Galatasaray (2:1). 

Trenersku karijeru je započeo na klupi Hajduka. Splitski klub je vodio od 2013. do 2015. godine, a potom je od juna 2015. do marta prošle godine vodio grčki PAOK.

Galatasaray je rekorder sa 20 naslova turskog prvaka, a trenutno je na trećem mjestu sa 39 bodova, pet bodova manje od vodećeg Bešiktaša.

Na drugom mjestu je Istanbul Basaksehir sa 42 boda.

Izvor: Agencije