Igrači novosadskog tima u majicama s Mladićevim likom

Igrači Fudbalskog kluba “Kabel” s novosadskog Limana u nedjelju su na teren izašli noseći majice s likom bivšeg zapovjednika Vojske Republike Srpske i haškog osuđenika Ratka Mladića, prenijeli su vojvođanski mediji.

Mladić je sudu u Haagu prošlog tjedna osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovječnosti nad Bošnjacima i Hrvatima tijekom rata u BiH.

“S obzirom i da je na Facebook stranici ovog kluba na naslovnoj fotografiji Ratko Mladić [fotografija je u međuvremenu uklonjena], verovatno su u rukovodstvu odlučni u tome da osuđenom generalu daju svaku moguću javnu podršku”, navodi portal 021.

Izvor: Facebook

“Kabel” je novosadski nogometni klub osnovan 1932. godine i najveći uspjeh mu je bio plasman u Drugu saveznu ligu u okviru bivše Jugoslavije krajem osamdesetih.

Igrači “Kabela” su u majicama s likom Ratka Mladića izašli na teren u utakmici 15. kola Vojvođanske lige – Jug u kojoj su rezultatom 2:0 pobijedili gradskog rivala “Slaviju”. 

Kazne prijete Zenitu, Partizanu, Zvezdi

Prethodno je Europska nogometna asocijacija najavila je kako će kazniti klubove čiji navijači budu slavili ratne zločince, pa ruskom Zenitu iz Sankt Peterburga i beogradskim klubovima Partizanu i Crvenoj zvezdi prijeti kazna.

Osuđeni za ratne zločine Ratko Mladić na odigranim utakmicama Lige Europe u četvrtak dobio je podršku srbijanskih i ruskih navijača.

Navijači Zenita su za vrijeme utakmice u Sankt Peterburgu protiv skopskog Vardara izvjesili transparent s natpisom “Ratko Mladić – srpski heroj”, zbog čega ruskom klubu prijeti kazna.

U Beogradu je Partizan ugostio Young Boyse (Švicarska), a navijači beogradskog kluba su podigli transparent s porukom “Nek’ je tvojoj majci hvala”.

Oglasili su se i navijači Crvene zvezde, koja je gostovala u Bjelorusiji. Za vrijeme utakmice protiv BATE Borisova navijači “crveno-belih” su razvukli transparent s porukom “1000 doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi”.

Nekoliko stotina navijača Zvezde tokom utakmice je i skandiralo ime Ratka Mladića.

Izvor: Agencije