Indijska svadba od 74 miliona dolara

Saznaje se također da će Brahmani biti okićena nakitom od oko 10 miliona dolara, a njena vjenčanica koštala je dva miliona dolara (EPA)

Vijest da bivši indijski državni ministar G Janardhana Reddy udaje svoju kćerku Brahmani izazvala je bijes u javnosti ove zemlje, jer račun iznosi vrtoglavih 74 miliona dolara.

Najava luksuzne svadbe kćerke bivšeg indijskog ministra, koja će trajati pet dana i pet noći, razbjesnila je narod Indije koji se bori sa teškom ekonomskom situacijom u ovoj zemlji, prenosi Anadolija.

Kako pišu indijski mediji, na svadbu su pozvane najveće zvijezde Bollywooda.

Kakv je luksuz u pitanju, pokazuju pozlaćene pozivnice za svadbu sa LCD ekranom. Na pozivnici je moguće vidjeti mladu Brahmani i mladoženju Rajeeva, u pratnji pet bijelih konja.

Pripreme za svadbu počele su mjesecima ranije, a u samu organizaciju svadbe uključeni su i brojni bolivudski režiseri.

Nakit od 10 miliona dolara

Zvanice su počele dolaziti na petodnevnu svadbu, a njihov smještaj organizovan je u novoformiranom selu unutar dvorca, gdje će svadba biti održana.

Saznaje se također da će Brahmani biti okićena nakitom od oko 10 miliona dolara, a njena vjenčanica koštala je dva miliona dolara.

U Indiji se vodi aktivna borba protiv pranja novca, zbog čega su iz korištenja izbačene novčanice od 500 i 1.000 rupija. Javnost je svadbu kćerke bivšeg ministra okarakterisala kao “odvratno pokazivanje bogatsta”.

Nekadašnji indijski ministar Reddy, bivši je član vladajuće Narodne partije Indije pod vodstvom premijera Nerendra Modija. Reddy je osuđen na tri godine zatvora zbog optužbi za korupciju, no prošle godine je pušten na slobodu uz kauciju. 

Izvor: Agencije