Oglasi

Infografika: McDonald's dominira društvenim mrežama

Logo McDonald'sa mjesečno se pojavi na skoro 900.000 fotografija na Instagramu i Twitteru.

Pojava i velika popularnost društvenih mreža u protekloj deceniji pružila je kompanijama novi vid interakcije sa potencijalnim kupcima. Postao je to jedan od ključnih mehanizama za gradnju brenda.

Kompanija Brandwatch je pomoću specijalizovanog softvera za prepoznavanje loga i brenda pretražila više od 100 miliona fotografija sa Instagrama i Twittera, i tako dobila uvid u zastupljenost brendova na društvenim mrežama.

Najveći svjetski lanac brze hrane Mc Donald's je na prvom mjestu. Logo ove kompanije se mjesečno pojavljuje na skoro 900.000 fotografija.

Stavljeno u kontekst, to znači da se 21 fotografija sa logom McDonald'sa objavi svake minute, odnosno, jedna fotografija svake tri sekunde.

U nastavku donosimo pregled najprisutnijih brendova, kompanija i industrija na društvenim mrežama, kao i pregled razlike između pozitivnih i negativnih brendova, te razlike u percepciji između muškaraca i žena.

 

Izvor: Brandwatch - Brand Visibility Report

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.