Ispod ‘Beograda na vodi’ pronađena bomba od 250 kg

Bomba će biti deaktivirana u nedjelju, a stanovnici ovog kraja bit će već danas obaviješteni kako da se ponašaju da im sigurnost ne bi bila ugrožena (Al Jazeera)

Na gradilištu projekta Beograd na vodi pronađena je bomba teška 250 kilograma, najvjerovatnije zaostala iz Drugog svjetskog rata, objavljeno je u petak u Beogradu.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić rekao je u petak ujutro na TV Pinku da bombu zbog njenog položaja nije moguće transportirati, pa će biti deaktivirana na licu mjesta.

“Pronađena bomba je na devet metara dubine i u takvom je položaju da je nemoguće prebaciti je i deaktivirati na drugom mjestu. Zato će njeno uklanjanje biti na licu mjesta uz preduzimanje svih neophodnih mjera sigurnosti”, naveo je Marić.

Poslovno-stambeni kompleks

On je izvijestio da će bomba biti deaktivirana u nedjelju, a stanovnici ovog kraja bit će već danas obaviješteni kako da se ponašaju da im sigurnost ne bi bila ugrožena.

Nešto prije i tokom deaktiviranja, najavio je Marić, sve u radijusu od 500 metara bit će zaštićeno, a saobraćajni režim izmijenjen u okolnim ulicama i na mostu Gazela.

Beograd na vodi projekt je gradnje poslovno-stambenog kompleksa koji se realizira s investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, vrijedan blizu tri milijarde dolara.

Izvor: Agencije