Istraga nestanka 20 ‘škorpiona’ na aedrodromu

Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je u četvrtak kako policija nije bila zadužena da čuva oružje koje je nestalo iz magacinskog prostora na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, prenosi agencija Tanjug.

“Policija radi na utvrđivanju činjenica da li je stvarno nestalo tih 20 ‘škorpiona’, ili su oni isporučeni pa je došlo do greške prilikom evidentiranja. Istraga će utvrditi šta je u pitanju”, rekao je Veljović.

Automatsko oružje, dva sanduka sa 20 “škorpiona”, nestalo je iz magacina u bescarinskom prostoru, a bilo je namijenjeno izvozu.

Popisani serijski brojevi

“Škorpioni” su vlasništvo firme Zastava oružje, koje je kompanija Jugoimport SDPR, kao komisionar, trebala izvesti u inostranstvo, pošto je Zastavin kupac nedavno odustao od posla, navodi se na internetskoj stranici Blica i dodaje da se u magacinu u bescarinskoj zoni nalazilo više od 2.000 komada oružja.

Prema informacijama lista, istraga je započeta u srijedu oko 19:00 sati, kada su na aerodromu otvorili magacin i vidjeli da u njemu nema uskladištenog oružja.

Uviđaj su obavili osmo i drugo odjeljenje beogradske policije, u prisustvu tužioca, koji su popisali serijske brojeve oružja koje nedostaje i uzeli snimke nadzornih kamera u cilju razjašnjenja okolnosti pod kojima je došlo do ovog skandala.

Izvor: Al Jazeera i agencije