Ivan Pernar objavio da više nije katolik

Ivan Pernar
Ivan Pernar: Srpska pravoslavna crkva nema za cilj dovođenje HDZ-a na vlast, niti se miješa u našu politiku (Pixsell)

Saborski zastupnik iz redova stranke Abeceda demokracije i član kluba zastupnika Živog zida Ivan Pernar objavio je da više nije katolik i da je istupio iz Katoličke crkve jer nije suglasan s njezinim političkim porukama, prenosi Tanjug zagrebački Index.hr.

Pernar je naveo kako se ne slaže s njezinim vjerskim naukom, niti političkim porukama.

“Ne vjerujem u zabranu ženidbe za svećenstvo, čistilište, u ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape, da svećenici mogu opraštati grijehe, ima tu štošta, ovo je najosnovnije”, objavio je Pernar na Facebooku.

On je objasnio i zašto je u petak bio na proslavi Badnje večeri u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, dok nije bio na proslavi katoličkog Božića ili Badnjaka.

“Razloga je više, ali dva su osnovna, na sam događaj pozvan sam od strane njihovog svećenstva. Poziv od katoličkog nikada nisam dobio pa se sukladno tome nisam niti osjetio pozvanim”, napisao je Pernar.

Pernar: Svećenstvo u službi HDZ-a

Kako drugi razlog je naveo to što je katoličko svećenstvo u službi HDZ-a.

Prema njegovim riječima, HDZ osim što je uništio Hrvatsku, želi uništiti i njega osobno i to montiranim postupcima, zlouporabom državnih institucija i putem državne televizije.

“Srpska pravoslavna crkva nema za cilj dovođenje HDZ-a na vlast niti se miješa u našu politiku i bavi se vjerskim pitanjima. Za katoličku crkvu se to ne može reći”, ocenjuje Pernar.

Index.hr je na kraju teksta naveo da je Pernarov potez izazvao niz negativnih i šovinističkih reakcija na Facebooku, a zbog takvih komentara je Pernar objavio još jedan ‘post’ u kojem se osvrnuo na sve one koji “ga nazivaju Srbinom i komunistom zato što nije katolik ni član HDZ-a”.

Izvor: Al Jazeera i agencije