Ivano Balić okončao igračku karijeru

Iako je završio igračku karijeru, Ivano Balić ostaje u rukometu (Getty Images)

Jedan od najboljih rukometaša svijeta u historiji 36-godišnji Ivano Balić, u petak je u dresu Wetzlara, u posljednjem kolu njemačkog prvenstva, okončao uspješnu igračku karijeru koja je trajala 20 godina.

Balić se oprostio u pobjedničkom stilu, njegov Wetzlar je svladao Goeppingen sa 29-24, a hrvatski rukometaš upisao je sedam golova i pet asistencija, prenosi Hina.

Prije rukometa dugo je trenirao košarku, što mu je vjerojatno pomoglo da postane čarobnjak na terenu.

Protiv njega bilo je nemoguće složiti odbranu, ili je postizao golove nakon prodora, ili pak iz dalekometnog projektila, ili je asistirao “zatvorenih očiju”.

Veliki uspjesi

Sa hrvatskom reprezentacijom bio je svjetski prvak (2003) i olimpijski pobjednik (2004).

Dva puta je proglašen najboljim igračem svijeta, 2003. i 2006. godine. Bio je najbolji hrvatski sportista 2007, te četiri puta najbolji rukometaš Hrvatske.

Uz olimpijsko i svjetsko zlato, Ivano Balić je sa reprezentacijom bio i bronzani na OI 2012., dva puta srebrni na svjetskim prvenstvima (2005, 2009), te dva puta srebrni (2008, 2010) i jednom bronzani na evropskim prvenstvima.

Tokom karijere igrao je za Split, Metković, Zagreb, španske klubove Portland San Antonio i Atletico Madrid, a od 2013. je u njemačkom Wetzlaru.

Iako je završio igračku karijeru, Ivano Balić ostaje u rukometu, te će u Hrvatskom rukometnom savezu postati koordinator za muški rukomet.

Izvor: Agencije