Ivanović izbacila Serenu, Novak bez problema

Ana Ivanović je uspjela okončati niz od 25 mečeva bez poraza Serene Williams (EPA)

Ana Ivanović, najbolja teniserka Srbije, izbacila je u nedjelju prvu tenisersku svijeta i najveću favoritkinju za osvajanje naslova, Amerikanku Serenu Williams, u osmini finala Australian Opena sa 4:6, 6:3, 6:3.

Ivanović, koja do sada nije dobila ni jedan set protiv Amerikanke, uspjela je okončati niz od 25 mečeva bez poraza Serene Williams, koja je igrala s jakim bolovima u leđima i usporena tabletama protiv bolova.

Ana Ivanović igrat će u četvrtfinalu protiv Kanađanke Eugenie Bouchard Judžin Bušar, koja je pobijedila Casey Dellacqua iz Australije sa 2:0 u setovima.

Bouchard ima 19 godina i trenutno je 31. igračica na WTA listi.

Bit će to njihov drugi susret, a Kanađanka vodi sa 1:0 u međusobnim duelima, pošto je prošle godine u drugom kolu Wimbledona slavila sa 6:3, 6:3.

I najbolji teniser Srbije i branilac naslova u Melbourna Novak Ðoković plasirao se u četvrtfinale, pošto je u nedjelju pobijedio Italijana Fabija Fogninija sa 6:3, 6:0, 6:2.

Ðoković je Fogninija savladao za jedan sat i 33 minuta i to je njegova 28. uzastopna pobjeda, nakon poraza od Španca Rafaela Nadala u septembru prošle godine na US Openu.

S Fogninijem se Ðoković ranije sastajao šest puta i svaki put je bio bolji od Italijana.

Đoković: Volim igrati u Melbournu

Ðoković je poslije plasmana u četvrtfinale i pobjede nad Fogninijem izjavio da postepeno podiže formu i iz meča u meč djeluje sve bolje na terenu.

“Psihički sam spreman i fokusiran. Osećam se super u ovom trenutku. Nastavio sam kao u prethodnim mečevima, dobro se osećam na terenu, kretnja i udaranje loptice – sve funkcioniše dobro. Očigledno je da od početka turnira podižem nivo igre i posle svakog meča sam bolji”, rekao je Ðoković.

“On (Fognini) je takav tip igrača da ako se oseća dobro i ako je fokusiran može da predstavlja veoma opasnog protivnika na bilo kojoj podlozi. Igra najbolji tenis u karijeri i može da pobedi svakoga. Poznajemo se dugo i to mi je u pojedinim trenucima pomoglo, jer sam znao šta će da uradi”, objasnio je Ðoković.

On je otkrio zbog čega voli igrati na prvom Grand Slamom sezone.

“Volim Australian Open, početak je sezone, igrači dolaze pripremljeni i sveži. Dopada mi se i energija koju donosi turnir, navijači pokazuju posebnu emociju. Volim i vremenske uslove, bez obzira što ponekad zna da bude vruće”, rekao je Đoković.

Protivnik Ðokovića u četvrtfinalu bit će osmi nositelj, Švicarac Stanislas Wawrinka, koji je kasnije u nedjelju pobijedio Španca Tommyja Robreda sa 6:3, 7:6 (3), 7:6 (  6:3, 7:6 (7/3), 7:6 (5).

Rezultati mečeva odigranih u nedjelju – teniseri (osmina finala): Novak Đoković (Srb/2) – Fabio Fognini (Ita/15) 6:3, 6:0, 6:2; David Ferrer (Špa/3) – Florian Mayer (Njem) 6:7 (5), 7:5, 6:2, 6:1; Tomaš Berdych (Češ/7) – Kevin Anderson (JAR/19) 6:2, 6:2, 6:3, Stanislas Wawrinka (Švi/8) – Tommy Robredo (Špa/17) 6:3, 7:6 (3), 7:6 (5).

Teniserke (osmina finala): Ana Ivanović (Srb/14) – Serena Williams (SAD/1) 4:6, 6:3, 6:3; Li Na (Kin/4) – Jekaterina Makarova (Rus/22) 6:2, 6:0; Flavia Pennetta (Ita) – Angelique Kerber (Njem/9) 6:1, 4:6, 7:5; Eugenie Bouchard (Kan) – Casey Dellacqua (Aus) 6:7 (5), 6:2, 6:0.

Izvor: Agencije