Ivanović selektor BiH na Eurobasketu 2015.

Ivanović: BiH će na Eurobasketu igrati u grupi A sa Francuskom, Finskom, Poljskom, Izraelom i Rusijom (EPA)

Duško Ivanović ostaje selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i predvodit će je na predstojećem Eurobasketu, potvrdio je na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Košarkaškog saveza BiH Elmedin Konaković.

Istakao je kako su završene sve administrativne procedure za potpisivanje ugovora s Ivanovićem, koji će trajati do kraja Eurobasketa, a koji se ove godine igra u četiri države.

„Nikakvih ekonomskih problema nismo imali prilikom dogovora s Ivanovićem. Ostat će na nivou onoga što je i do sada zarađivao. Prvi dio posla je uradio na najbolji mogući način. Nadamo se da će tako biti i na Eurobasketu, u prvom krugu u Francuskoj, ali i u nastavku takmičenja. Po rejtingu ćemo imati jednog od dva najbolja trenera na Eurobasketu i očekujemo da napravimo zapažen rezultat“, rekao je Konaković.

Naglasio je kako će BiH ove godine imati sedam, a od čega sve četiri muške reprezentacije u A-diviziji te da je cilj u ovoj godini da se svih sedam reprezentacija nađe među 16 najboljih u Evropi.

Bez podrške države

„Podigli smo visoko letvicu kada je košarka u pitanju, ali vjerujemo da ćemo istrajnim radom uspjeti u ostvarivanju ciljeva. Radimo bez ikakve pomoći države, a u prošloj godini Vijeće ministara BiH dalo nam je ‘cijelih’ nula maraka za svih sedam selekcija. Nije mi jasno kako Vijeće ministara nema osjećaj za državne reprezentacije, tim prije što smo jedna od osam nacija u Evropi koja ima četiri muške ekipe u A-diviziji“, rekao je Igor Stojanović, direktor košarkaških reprezentacija BiH.

Harun Mahmutović, generalni sekretar KSBiH, naglasio je da Savez već četvrtu godinu posluje pozitivno pa ostvaruje i višak sredstava od kojih postepeno vraća dugove koje je aktuelno rukovodstvo zateklo od prethodnog.

„Nismo još vratili kompletan dug. Trebat će još vremena da sve saniramo, ali smo na pravom putu“, rekao je Mahmutović.

Bosna i Hercegovina će na Eurobasketu igrati u grupi A sa Francuskom, Finskom, Poljskom, Izraelom i Rusijom, a grad domaćin je Montpellier.

Izvor: Agencije