Ivanovićev advokat: Pravna nije kažnjavanje nevinih

Ivanović se u posljednje vrijeme nalazi u kućnom pritvoru (AP)

Iznošenje uvodnih riječi tužitelja na novom suđenju čelniku Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću završeno je na Osnovnom sudu u Mitrovici.

Suđenje će biti nastavljeno 27. travnja saslušanjem svjedoka.

Ivanovićev pravni zastupnik Nebojša Vlajić izjavio je u uvodnoj riječi da Ivanović “nema ništa s događajima iz 1999. godine za koje je optužen, da zločin koji se dogodio zaslužuje pravdu, ali da pravda nije kažnjavanje nevinih”.

Najavio je da će u ponovljenom postupku pozvati troje novih svjedoka te zatražio ukidanje mjere kućnog pritvora i da se Ivanoviću omogući obrana sa slobode.

I tužitelji su najavili dovođenje tri nova svjedoka, te predstavljanje novih materijalnih dokaza.

Uhapšen prije tri godine

Suđenje je vraćeno na početak nakon odluke Žalbenog suda u Prištini koji je poništio prvostupanjsku presudu suda u Mitrovici kojom je Ivanović bio osuđen na devet godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina.

“Apsolutno nije moguće da me osude, kada nemam ama baš nikakve veza sa tim. Nije moguće. Oni mogu da urade kao prošli put, ali ću se žaliti do kraja, do kraja krajeva. Nema instance kojoj se neću obratiti”, rekao je Ivanović pred početak suđenja.

Glasnogovornica EULEX-a Dragana Nikolić Solomon izjavila je novinarima da je Ivanović jedini okrivljeni u tom slučaju i da mu se ponovno sudi za ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz 1999. godine.

Više od 80 svjedoka saslušano je u prvostupanjskom sudskom procesu. Ivanović je u kućnom pritvoru, a slobode je lišen prije više od tri godine.

Izvor: Agencije