Ivica Dačić u posjeti Washingtonu

Dačić će se susresti i s članovima srpskog Kokusa (AFP)

Premijer Srbije Ivica Dačić počeo je u srijedu posjetu Washingtonu, tokom koje će imati niz značajnih susreta s predstavnicima američke administracije, sigurnosnog sektora, a prisustvovat će i Molitvenom doručku.

Kako Tanjug saznaje u američkoj prijestolnici, Dačić će u srijedu i četvrtak imati sastanke sa zamjenikom američkog državnog sekretara Williamom Burnsom i direktorom Federalnog istražnog biroa (FBI) Robertom Millerom.

Predsjednik Vlade Srbije će tokom dvodnevne posjete Washingtonu i prisustva na Molitvenom doručku imati niz susreta u američkom Kongresu, gdje će razgovarati s članovima srpskog Kokusa, koji broji tridesetak senatora i kongresmena iz obje partije, Demokratske i Republikanske.

Razvoj odnosa

Pored premijera Srbije, na Molitvenom doručku će biti i pomoćnica ministra vanjskih poslova Ljubica Vasić i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Vladimir Božović.

Vasić će tokom boravka u Washingtonu sa sagovornicima iz američke administracije, Kongresa i nevladinog sektora, razgovarati o razvoju odnosa između Srbije i SAD-a, kao i evropskim integracijama Srbije i daljim koracima koje Srbija preduzima u tom pogledu, saopćilo je Ministarstvo inostranih poslova Srbije.

Izvor: Agencije