Izbjeglica iz Nigerije spriječila pljačku

Nigerijac je potrčao za pljačkašem koji se spotakao i nožem nasrnuo na mladića koji ga je uspio savladati (EPA)

Izbjeglica iz Nigerije spriječio je oružanu pljačku supermarketa u Italiji.

Italijanska policija je navela kako je uspjela privesti naoružanog pljačkaš zahvaljujući herojskom poduhvatu 22-godišnjeg Nigerijca koji traži azil u Italiji, prenosi Anadolija.

Incident se desio u gradu Bisceglie kada je naoružani pljačkaš ušao u supermarket sa maskom na glavi, mašući kuhinjskim nožem.

Pljačkaš je prijetio kasirki koja mu je morala dati novac u vrijednosti od 380 eura.

Mladić savladao pljačkaša

Ipak, pljačkaša je u tim momentima sustigao Nigerijac koji je radio van supermarketa gdje je pomagao kupcima pri nošenju namirnica do automobila u zamjenu za sitniš.

Nigerijac je potrčao za pljačkašem koji se spotakao i nožem nasrnuo na mladića koji ga je uspio savladati i tako spriječio pljačku.

Policija je kasnije saopćila da je osoba koja je pokušala opljačkati supermarket 31-godišnji Italijan iz obližnjeg grada Molfette.

Broj izbjeglica koje su tokom 2015. godine došle u Evropu kopnenim ili morskim putem premašio je milion, saopćila je nedavno Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Uzrok njihovog dolaska su sukobi, progoni i siromaštvo, pokazali su podaci IOM-a i Agencije Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR).

Izvor: Agencije