Izbjeglički kampovi u Siriji napadnuti dronovima

U napadima je izgorio veliki broj šatora u kojima su boravile izbjeglice (Anadolija)

U napadima bespilotnim letjelicama na dva izbjeglička kampa i civilna vozila u mjestu Darkush koje pripada Idlibu, poginule su dvije osobe, dok je 12 ranjeno, javlja Anadolija.

Ahmed Ebu Nur, glasnogovornik Civilne zaštite Idliba, za Anadoliju je kazao da su u prvom napadu bespilotnim letjelicama na izbjeglički kamp Vefa ranjene dvije osobe, dok je nekoliko šatora izgorjelo.

“U večernjim satima je izveden i drugi napad bespilotnim letjelicama na izbjeglički kamp ‘Halep 1’. U napadu je poginula jedna djevojčica te je ranjeno devet civila koji su hitno prebačeni u bolnicu”, rekao je Ebu Nur.

Dodao je da su u trećem napadu bespilotnim letjelicama pogođena civilna vozila prilikom čega je jedna osoba poginula, dok je jedna ranjena.

Uništeni šatori kampa

Istakao je da je u napadima izgorjelo najmanje 100 šatora koji su, kako je rekao, neupotrebljivi.

Jedinice Civilne zaštite Idliba su uspjele ugasiti požar koji je izbio nakon napada, a u njihovom saopćenju se navodi kako nije poznato kojoj zemlji pripadaju bespilotne letjelice koje su izvele napade.

Brojne bolnice u sirijskoj pokrajini Idlib posljednjih mjeseci su stalna meta zračnih napada.

Međunarodne zdravstvene organizacije sve su više zabrinute zbog teške humanitarne i zdravstvene situacije na sjeveru Sirije.

Izvor: Agencije