Oglasi

Izgradnja Južnog toka u Srbiji u januaru

Izbor izvođača radova i dobavljača materijala i opreme bit će izveden konkursom, u skladu s regulativama u Srbiji.
Prednost će se dati preduzećima koja potiču iz jedne od zemalja potpisnica sporazumaAP

Izgradnja gasovoda Južni tok u Srbiji će početi u januaru 2014. godine, dok se tenderi za izvođače radova očekuju u posljednjem kvartalu ove godine, izjavio je šef Odjeljenja za upravljanje projektima u Gazpromu Leonid Čugunov.

On navodi da će izbor izvođača radova i dobavljača materijala i opreme biti izveden konkursom, u skladu s regulativama u Srbiji, što je predviđeno i međudržavnim sporazumom koji su Rusija i Srbija potpisale 2008. godine.

"Ako su svi kriteriji jednako ispunjeni, prednost će se dati preduzećima koja potiču iz jedne od zemalja potpisnica sporazuma", rekao je za beogradski Blic Čugunov, koji je u Gazpromu zadužen za koordinaciju inženjerskih i građevinskih aktivnosti u okviru projekta Južni tok.

Kada je riječ o polaganju temelja za kompresorske stanice, koje se u Srbiji iščekuje još od decembra 2012. godine, u Ministarstvu energetike Srbije rekli su da bi ovi radovi mogli krenuti početkom građevinske sezone.

Kako je ocijenjeno u Ministarstvu energetike, primjena zakona o Južnom toku, koji predviđa pravila za eksproprijaciju zemljišta, ubrzat će pripremu terena za postavljanje cijevi i druge opreme neophodne za puštanje gasovoda u rad.

Izvor: Agencije