Izrael vrši pripreme za premještanje američke ambasade u Jerusalem

SAD će dio objekta Generalnog konzulata u Jerusalemu privremeno koristiti za diplomatske potrebe dok ne bude izgrađena nova zgrada ambasade (EPA)

Izraelska policija obavlja sigurnosne pripreme za preseljenje američkog veleposlanstva u Jerauzalem, koje je zakazano za 14. svibnja, javlja Anadolija.

Micky Rosenfeld, glasnogovornik policije, priopćio je kako su sigurnosne jedinice dviju zemalja u kontaktu kada je riječ o premještanju veleposlanstva iz Tel Aviva u Jeruzalem.

Izraelski radio javlja kako su pripadnici policije analizirali situaciju kako bi se američko veleposlanstvo izmjestilo na siguran način.

Očekuje se da će SAD dio objekta Generalnog konzulata u Jeruzalemu privremeno koristiti za diplomatske potrebe dok ne bude izgrađena nova zgrada veleposlanstva.

Na otvorenje dolaze Ivanka Trump i njezin suprug

Izraelski mediji javljaju kako će otvorenju veleposlanstva u Jeruzalemu prisustvovati Ivanka Trump, kćerka američkog predsjednika Donalda Trumpa, te njezin suprug Jared Kushner. 

Trump je krajem prošle godine priopćio kako je SAD priznao Jeruzalem za glavni grad Izraela, nakon čega je izdana zapovijed za premještanje veleposlanstva iz Tel Aviva.

Takva odluka naišla je na oštre reakcije svjetske javnosti.

Izvor: Agencije