Oglasi

Izraelska vlada počela održavati sastanke u podzemnom bunkeru

Izrael je ovaj mjesec optužio Iran za raketiranje Golanske visoravni, te je odgovorio najjačim udarima u Siriji od početka rata 2011.
Bunker je prvi put je korišten za sastanak sigurnosnog kabineta 2011.Reuters

Izraelski sigurnosni kabinet, tijelo koje čine ključni vladini ministri i premijer Benjamin Netanyahu, počeo je održavati svoje sedmične sastanke u sigurnom podzemnom bunkeru u Jerusalemu, objavili su u utorak izraelski mediji.

Taj bunker poznat pod imenom "Nacionalni centar za upravljanje" prvi put je korišten za sastanak sigurnosnog kabineta 2011. Nalazi se ispod vladinog kompleksa u Jerusalemu.

Izvještaje o tome mediji su objavili u vrijeme napetosti između Izraela i Irana. Izrael je ovaj mjesec optužio Iran za raketiranje Golanske visoravni iz Sirije, te je odgovorio najjačim udarima u Siriji od početka rata 2011.

"Ministri su nam rekli da je jedan od ključnih razloga za ovaj potez Netanyahuova želja da još snažnije pokuša spriječiti curenje informacija te strah od špijuniranja neprijateljskih stranih snaga", javio je izraelski Kanal 10.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.