Izraelska vojska ubila maloljetnog Palestinca u Ramallahu

Maloljetni Al-Tamim preminuo je u u bolnici, u koju je dovezen s prostrijelnim ranama u predjelu glave (Anadolija)

Izraelska vojska izvršila je u srijedu upad u selo kod Ramallaha i ubila 17-godišnjeg Palestinca.

Palestinsko Ministarstvo zdravstva saopćilo je da je izraelska vojska izvršila upad u palestinsko selo Deir Nizam kako bi uhapsila nekoliko mještana.

U saopćenju se navodi da su izraelske snage koristile oružje i teško ranile 17-godišnjeg Musaba Firasa al-Tamima, javlja Anadolija.

Maloljetni Al-Tamim preminuo je u bolnici, u koju je dovezen s prostrijelnim ranama u predjelu glave.

Izraelske snage su u nekoliko navrata prijetile mještanima sela Deir Nizam da će im blokirati naselje i uhapsiti ih zbog navodnih napada na izraelska vojna vozila i jevrejske doseljenike.

Optužnica protiv palestinske tinejdžerke

Izraelski vojni sud podigao je u ponedjeljak optužnicu protiv palestinske tinejdžerke koja je snimljena kako je ošamarila jednog izraelskog vojnika na Zapadnoj obali.

Optužnica je podignuta protiv 16-godišnje Ahed Tamimi iz sela Nebi Saleh na okupiranoj Zapadnoj obali zbog napada na vojnike.

Tamimi je snimljena u decembru ispred porodične kuće kako gura, udara i šamara vojnike, koji na to nisu reagirali.

Palestinci slave ovu tinejdžerku, smatrajući je simbolom njihove borbe protiv Izraela, navodi agencija AP.

Ova agencija podsjeća kako je Tamimi ugrizla vojnika za ruku koji je njenog brata držao za vrat u pokušaju da ga uhapsi 2015. godine.

U ponedjeljak je optužena i njena majka Nariman Tamimi, koja se tereti za napad i pozive na nemire preko društvenih medija.

Izvor: Agencije